Zaalhuur

Ben je op zoek naar een bijzondere locatie voor een presentatie, vergadering of teamactiviteit? Museum Heerenveen biedt inspirerende mogelijkheden! Maak de dag compleet door met je gasten een bezoek te brengen aan de diverse tentoonstellingen die Museum Heerenveen te bieden heeft. Neem voor meer informatie en beschikbaarheid contact met ons op: 0513-623408,  of gebruik onderstaand formulier.  

ZALEN

Kies voor het lichte Museumcafé, de praktische Speelplaats, imposante Museumhal of unieke Museumtuin.

MUSEUMCAFÉ
Het Museumcafé is gelegen achter de façade van de historische Heerenveense School en biedt een uitzicht op de oude binnenplaats. Het Museumcafé is geschikt voor presentaties, informatieve bijeenkomsten, seminars en recepties. In een afzonderlijke, rustige ruimte heb je zicht op de museale presentaties en de dynamiek van het museum enerzijds en de rust van de binnenplaats anderzijds. Uiteraard zijn alle faciliteiten aanwezig, zoals een professionele geluidsinstallatie met ringleiding, een beamer en wifi.

Capaciteit: max. 100 personen

SPEELPLAATS
De perfecte locatie voor een creatieve sessie, workshop, cursus, vergadering of presentatie. Met het kleurrijke mini-museum op de achtergrond is de Speelplaats beslist een inspirerende locatie. In de Speelplaats is geen geluidsinstallatie. Presenteren is mogelijk via een tv-scherm.

Capaciteit: max. 24 personen

MUSEUMHAL
De imposante hal van de Heerenveense School uit 1908 is in 1999 compleet vernieuwd. Het belangrijkste element is bewaard gebleven, de grote monumentale trap. Het ontwerp is van de bekende Friese architect Rein Hofstra. De houten wandbekleding en schuine geometrische vormen geven het geheel een warme maar kunstzinnige uitstraling. De centrale hal is tevens startpunt van de tentoonstellingen. Het is naast het Museumcafé een mooie ontvangstruimte voor recepties en borrels.

Capaciteit: max. 100 personen

MUSEUMTUIN
Neem bij mooi weer je gasten mee naar buiten naar de enige openbare binnentuin van Heerenveen. Ook hapjes en drankjes kunnen buiten, in het historische theehuisje, geserveerd worden. Met statafels en zitplekken biedt de Museumtuin een ongedwongen sfeer voor bijvoorbeeld een receptie, borrel of kleine vergadering. De museumtuin is helaas niet toegankelijk voor mindervaliden.

Capaciteit: max. 60 personen

Zaalhuur

Huurtarieven en extra bij te boeken

Zaalhuur prijzen

* Huurtarieven zijn incl. personeel en schoonmaak. In sommige gevallen brengen wij een uur extra huur in rekening indien vraag is naar extra voorbereidingstijd en/of ruime uitloop.

Zaalhuur Extra

Zaalcapaciteit

Zaalhuur info

Catering

Museum Heerenveen verzorgt heerlijke koffie, gebak, borrels en lunches. Kies hieronder uit onze mogelijkheden. Wil je een diner in het museum? Neem dan contact met ons op.

KOFFIEARRANGEMENT
Wil je een warm welkom voor je gasten? Kies dan voor een van onze koffiearrangementen bestaande uit een kopje heerlijke verse bonenkoffie of fairtrade thee en gebakje.
Koffie of thee met oranjekoek  3,95
Een typisch Friese lekkernij volgens ouderwets recept.
Koffie of thee met een Turfke  4,60
Een schuimgebakje gevuld met mokkacrème.

VERGADERARRANGEMENT
Kom je vergaderen en wil je nergens meer naar omkijken? Kies dan voor ons vergaderarrangement. We zorgen voor onbeperkt koffie, thee en tafelwater en koekjes.
3 uur vergaderen  6,95
Koffie en thee, tafelwater en koekjes.
Arrangement is verlengbaar per uur 2,00 p/p.

LUNCHARRANGEMENT  11,50
Op tafel geserveerde broodjeslunch met bruine en witte broodjes belegd met vlees-en kaassoorten, handfruit, melk, karnemelk en jus d’orange.
Museum Heerenveen verzorgt graag een heerlijke lunch voor je gasten. Uiteraard houden we daarbij rekening met dieetwensen. Zo is een geheel vegetarische of veganistische lunch ook mogelijk. De lunch serveren we in het Museumcafé of in de Speelplaats.

BORRELARRANGEMENT
Een borrel is altijd goed, ook als perfecte afsluiting van je evenement. We hebben twee borrelarrangementen zodat je nergens meer naar om hoeft te kijken.
Borrelarrangement 1  7,50
2 uur onbeperkt fris en wijn met nootjes/zoutjes.
Arrangement is verlengbaar per uur 3,50
Borrelarrangement 2  12,50
2 uur onbeperkt fris en wijn met borrelgarnituur, nootjes/zoutjes.
Arrangement is verlengbaar per uur 6,00

*Alle hier genoemde prijzen zijn exclusief BTW. 

Het museum is een unieke locatie voor je bijeenkomst. Daarom vinden wij, dat als je bij ons een zaal huurt, een bezoek aan het museum een must is! Weet je niet wat het beste bij je groep past, wij voorzien je graag van advies.

CATERING: Een drankje, borrel of lunch erbij? Graag vernemen wij je wensen zodat wij je beter van dienst kunnen zijn. Vink hieronder je voorkeuren aan:

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Rondleiding

ZILVERZAAL2

Haal meer uit je bezoek en vraag één van onze rondleiders mee!  

Historisch documentatie centrum

biblio

Onderzoek je geschiedenis in het Historisch documentatie centrum van Heerenveen.

Word ook Vriend

Vrienden

Steun ons museum en word Vriend en steun het verhaal van Heerenveen!

Achtergrond