Zien en doen

Museum Heerenveen is een bijzonder museum al zeggen we het zelf. Bijna een eeuw lang wordt er van alles verzameld. Dingen die in meer of mindere mate met de gemeente Heerenveen te maken hebben. In totaal beheert het museum ruim 16.000 objecten zoals schilderijen, tekeningen en gebruiksvoorwerpen. Daarnaast liggen er bijna 30.000 foto’s, dia’s en glasnegatieven in de documentatiekasten. Ontdek wat er te zien én te doen is:

Het verhaal van Heerenveen

Museum Heerenveen is een uniek museum in het centrum van Heerenveen met aansprekende tentoonstellingen en (kinder)activiteiten. Van archeologische vondsten tot historische documenten en van beroemde kunstenaars tot krachtige sporthelden. Met ruim 16.000 objecten waaronder schilderijen, tekeningen en gebruiksvoorwerpen vertelt het museum het verhaal van Heerenveen

Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum

In het sfeervolle Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum waant u zich in de leefwereld van één van de meest geliefde en gehate personen uit de recente Nederlandse geschiedenis. 

Tentoonstellingen

Beleef in 2022 onze inspirerende tentoonstellingen, zoals ‘Tussen prent en strip’ over centsprenten, de verdwenen watertoren en gelegenheidskleding: traditie in textiel. Ook gaan we met hedendaagse kunstenaars ‘Stroomwaarts’ door het landschap. We sluiten het jaar af met verhalen op de (Friese) klok, met de meest bijzondere wijzerplaten uit de 18de en 19de eeuw. Even bijkomen van alle indrukken kan in het Museumcafé. 

MUGA Heerenveen

Uniek voor de museale sector is onze Museum Galerie (MUGA). Hier is werk te zien én te koop van toonaangevende kunstenaars op het gebied van hedendaagse kunst. De MUGA is laagdrempelig en gratis te bezoeken tijdens openingstijden van het museum.

Historisch Documentatiecentrum

Bent u op zoek naar informatie over uw afkomst en de eigen omgeving. Ons documentatiecentrum helpt u op weg. Hier vindt u collectieonderdelen zoals archivalia en historische documenten. Ook bevat het een historische beeldbank en de grootste collectie gespecialiseerde boeken over de gemeente Heerenveen. Ook journalisten, architecten, winkeleigenaren, docenten en scholieren doen vaak een beroep ons. Heeft u een vraag, neem gerust contact op met onze specialisten via 0513-623408.  

Winkel en Museumcafé

In de 19de-eeuwse apotheek van Ponne en Roemer vindt u de mooiste cadeauwinkel van Heerenveen met een ruim assortiment aan kunstkaarten, boeken en souvenirs. Even bijkomen van alle indrukken kan in het Museumcafé

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Rondleiding

ZILVERZAAL2

Haal meer uit je bezoek en vraag één van onze rondleiders mee!  

Historisch documentatie centrum

biblio

Onderzoek je geschiedenis in het Historisch documentatie centrum van Heerenveen.

Word ook Vriend

Vrienden

Steun ons museum en word Vriend en steun het verhaal van Heerenveen!

Achtergrond