Onderwijs

Museum Heerenveen biedt een uitgebreid educatief programma voor verschillende onderwijsniveaus. De programma's zijn erop gericht leerlingen vertrouwd te maken met het museum, met een historische collectie en met beeldende kunst. Leerlingen ervaren en beleven het museum en de collectie aan de hand van verhalen, voorwerpen en verschillende werkvormen, op interactieve wijze.

Museumbezoek
Bekijk onze onderwijsbrochure en kies een leuke museum les uit. Samen met u maken we afspraken over hoe het museumbezoek zal gaan verlopen. Bij voorkeur plannen we museumbezoek tussen 08.30 en 11.00 uur, dus voor de reguliere openingstijden van het museum. Zo houden we zo goed mogelijk rekening met iedereens veiligheid. Wilt u het museum komen bezoeken met uw klas? U bent van harte welkom. Neem contact met ons op via 0513-623408 of info@heerenveenmuseum.nl.  

Nieuwbrief
Museum Heerenveen heeft een nieuwsbrief speciaal voor het onderwijs. Met deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van ons wisselende educatie aanbod. Stellen wij ons open voor input vanuit het onderwijs en komen er oproepjes voorbij voor groepen die ons educatie materiaal willen uittesten. Maar ook geven wij tips en trick om cultureel erfgoed interessanter en leuker te maken voor leerlingen. Deze nieuwsbrief wordt 1x per maand verstuurd uitgezonderd de zomervakantie. U kunt zich op elk moment afmelden.
 
Wilt u op de hoogte blijven van cultureel erfgoed onderwijs in Heerenveen? Abonneer dan snel zodat u de eerste nieuwsbrief niet misloopt!

Aanmelden onderwijs nieuwsbrief

Museum in de klas

00219

Primair onderwijs

Primair onderwijs

Voortgezet onderwijs

Voortgezet onderwijs

Families en kinderen

Families en kinderen
Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Rondleiding

ZILVERZAAL2

Haal meer uit je bezoek en vraag ťťn van onze rondleiders mee!  

Historisch documentatie centrum

biblio

Onderzoek je geschiedenis in het Historisch documentatie centrum van Heerenveen.

Word ook Vriend

Vrienden

Steun ons museum en word Vriend en steun het verhaal van Heerenveen!

Achtergrond