Families en kinderen

Kopie van De Van Maasdijkroom
De Van Maasdijkroom

Een escaperoom rondom het verhaal van Clément van Maasdijk. "De eerste Nederlander met vliegbrevet die boven Nederland vloog"

We nemen jullie mee naar 1910. De luchtvaart is in opkomst en er wordt in alle grote steden worden vliegshows georganiseerd waar duizenden bezoekers naar toe komen om vliegtuigen te bekijken. Clément was ooit een van deze bezoekers. Daar is zijn liefde voor het vliegeniers schap ontstaan, inmiddels heeft hij zijn vliegbrevet gehaald en wil hij de eerste Nederlander worden met vliegbrevet die boven Nederland gaat vliegen.  Niks lijkt hem meer in de weg te staan. Tot dat zijn monteur Paul Baudot een cruciaal onderdeel kwijtraakt, waardoor de motor niet meer start. Lukt het jullie om het onderdeel te vinden zodat Clément kan opstijgen en de titel “De eerste Nederlander met vliegbrevet die boven Nederland vliegt” kan verwezenlijken?

Informatie
Aantal: 2-5 personen
Doelgroep: 10 tot 15-jarige
Prijs: 35 euro exclusief toegangsbewijs voor museum
Duur: Circa 60 minuten
Tijden: Di do vr:                   wo                        weekend                   
            11:00 -12:00            11:00-12:00          Op aanvraag     
            12:15 - 13:15           12:15-13:15             
            13:30 - 14:30                         
            14:45 - 15:45
            16:00 - 17:00Alleen op reservering!
Doe dit minimaal 2  weken van tevoren. Wilt u eerder komen spelen of op een dag/tijd die niet in de reserveringsopties staat kunt u bellen naar 0513-623408. Dan kijken wij wat er mogelijk is.

Reserveer nu

Kinderfeestje Van Maasdijkroom

Met je kinderfeestje De Van Maasdrijkroom spelen?
Wil jij het tofste kinderfeestje van de klas? Kom dan naar Museum Heerenveen met al je vrienden en vriendinnen. We splitsen de groep in 2en en strijden tegen elkaar. Wie zet er de snelste tijd neer? Terwijl de ene groep de escaperoom speelt, gaat de andere groep bezig met de eeuwige strijd tussen Van Maasdijk en Hilgers. Neem voor een kinderfeestje contact met ons op!
 
Aantal:            Max 10
Prijs:                95 euro inclusief cake en cadeautje voor de jarige
Duur:              Circa 150 minuten*
Tijden:            Op aanvraag 
*De duur hangt af van hoe snel er uit de kamer wordt ontsnapt. De aangegeven tijd is de maximale tijd.

Neem voor een kinderfeestje contact met ons op!

Raadseltocht

Wist je dat een museum best heel spannend kan zijn? Je kunt een museum op allerlei manieren ontdekken. Door zelf rond te lopen, met een rondleider of met een raadseltocht. Deze raadseltocht brengt je langs alle mooie, lelijke en grappige stukken uit het museum. Doe jij ook mee? Je moet wel goed kunnen zoeken. Alles gevonden? Dan ligt er bij de balie een cadeautje voor je klaar!

Spelen in het Museumcafť

Hebben jullie genoeg ontdekt in het museum? Kom dan lekker uitrusten in het Museumcafé. Hier kun je koffie of thee drinken, maar natuurlijk hebben we ook lekkere limonade en warme chocolademelk. Ondertussen kun je pake en beppe of je ouders uitdagen voor een ouderwets spelletje zoals Ganzenbord, Mens erger je niet of Vier op een rij! Ga jij liever kleuren? Dat kan ook, we hebben altijd diverse kleurplaten op voorraad.

Tijdelijke kinderactiviteiten

Bij tentoonstellingen en in de vakanties worden regelmatig speciale kinderactiviteiten georganiseerd. Kijk hieronder of er iets speciaals te doen is tijdens je bezoek.  

Pasen in Museum Heerenveen

Pasen in Museum Heerenveen

Kom op 8 en 10 april paaseieren zoeken in museum Heerenveen. Want de paashaas is langs geweest. Lukt het jou alle verstopte eieren te vinden? Dan ligt er een lekkere traktatie voor je klaar. Van ...

Lees meer
Werkstuk maken?

Werkstuk maken?

Weet je nog geen onderwerp?
Openbaar vervoer in Friesland, wat dacht je daarvan?

Lees meer
Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Rondleiding

ZILVERZAAL2

Haal meer uit je bezoek en vraag ťťn van onze rondleiders mee!  

Historisch documentatie centrum

biblio

Onderzoek je geschiedenis in het Historisch documentatie centrum van Heerenveen.

Word ook Vriend

Vrienden

Steun ons museum en word Vriend en steun het verhaal van Heerenveen!

Achtergrond