Weblog: Ze komt van Nieuw Land

Gepubliceerd op 14 april 2016
Weblog: Ze komt van Nieuw Land

Vijfenveertig jaar lang woonde en werkte ze in de polder: Grietje Nijboer. In de polder was het: door en voor ons, men moest de polder met elkaar opbouwen, het samen rooien en er ook een boterham verdienen. Gemeenschapszin, daar weet ze alles van, daar is ze mee opgegroeid.

Jaren had ze een betaalde baan bij de VVV en dus kende ze iedereen, stimuleerde ze initiatieven en wist ze de weg naar alles en allen.

Als ze in Heerenveen komt wonen, schrijft ze een open sollicitatiebrief naar het museum, nu werkt ze er al weer een jaar als vrijwilliger, een dag in de week. In het betrekkelijk kleine team, er zijn wat mensen wegbezuinigd, wordt hard gewerkt en betaalde kracht of vrijwilliger, iedereen wordt gelijkelijk gewaardeerd.

Grietje genoot, toen ze in Heerenveen kwam wonen, van de oude panden in het centrum en de geschiedenis van stad en streek. Vanuit haar achtergrond gezien, zijn oude panden een nieuw ervaring! Ook kijkt ze met interesse naar de wisselende exposities in het museum en de net gestarte Pronkkeamer. Het museum is er aantrekkelijker door geworden! Als echte VVV'er heeft ze wel wat ideeën ter verbetering van Heerenveen: een gezellige haven in het centrum en wat meer geld voor toerisme, lijkt haar heel goed toe.

Nog iets anders over Grietje, ze verzint mooie uitdrukkingen: zo noemt ze zichzelf een Bonusbeppe van vier kleinkinderen! Of ze van dieren houdt? Ze heeft vijf katten!

Magische kerst in het Museum

Magische kerst in het Museum

Waar ga jij naartoe voor de ultieme kerstsfeer? Naar het museum natuurlijk! Van 11 december 2018 tot en met 6 januari 2019 komt de kerst tot leven in Museum Heerenveen. Het hele museum is in... Lees meer

Tekeningen Elske Schotanus in de Pronkkeamer

Tekeningen Elske Schotanus in de Pronkkeamer

In de Pronkkeamer van het Museum Heerenveen is de gehele maand december werk te zien van Elske Schotanus. Sinds 1994 werkt zij voornamelijk naar model, snel en in een los en krachtig handschrift. Daar... Lees meer

Kerstweekend Heerenveen 14 t/m 16 dec.

Kerstweekend Heerenveen 14 t/m 16 dec.

Heerenveen pakt dit jaar daarom weer flink uit om inwoners van alle leeftijden een fijne kerstmarkt te bezorgen. Het hele centrum zal ook dít jaar de plek zijn om elkaar te ontmoeten. Nieuw dit jaar i... Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Pronkkeamer

Pronkkeamer

Elke maand een nieuwe verrassing in de Pronkkeamer van Heerenveen. Loop gerust even binnen, gratis entree!

Weblog

Weblogcompilatie

Neem een kijkje achter de schermen bij het museum en leer onze medewerkers kennen!

Historisch documentatiecentrum

biblio

Het Historisch documentatiecentrum heeft een uitgebreide cultuurhistorische foto-, kranten- en boekencollectie van Heerenveen en omstreken.

Achtergrond