Weblog: Wel eens een energiek mens ontmoet?

Gepubliceerd op 24 mei 2016
Weblog: Wel eens een energiek mens ontmoet?

Vast wel, nou die vrouw hiernaast is er ook één. Nu zit ze even en wel op haar favoriete deel van het museum: Pake’s zolder. De poppen en het andere kinderspeelgoed trekken vooral haar aandacht en dat is niet zo gek als je bijna vijfentwintig jaar in de kinderopvang werkt. Itty Schouten zal dit nog een paar maanden doen voor ze met pensioen afzwaait.

Om die reden begon ze zo’n jaar of drie geleden als vrijwilliger in het museum. ‘Je moet ook om je toekomst denken’, zei haar man toen ze met het plan thuiskwam. Eens per maand is ze, samen met een ander, een weekend baliemedewerkster en als je haar verhalen goed beluistert, dan is gastvrouw ook geen gekke benaming.

Itty houdt namelijk van organiseren, van oplossingen bedenken en van hartelijkheid. Daarom zit ze hier op haar plaats: vrijwilligers krijgen de kans mee te denken en mee te beslissen om de toegang tot het museum voor iedereen zo prettig mogelijk te maken. Dat dit gewaardeerd wordt blijkt ook uit reacties van toeristen, zo vond Itty een keer een briefje: bedankt voor de gezellige ontvangst!

Ze is geboren in Sneek en kwam op haar vierde naar Heerenveen. Haar man is Utrechter en hij kwam op zijn vijftiende naar Heerenveen, ’Hij is wel een echte Fries geworden hoor’, zegt ze trots. De (klein) kinderen wonen allemaal in Heerenveen. Over oud-Heerenveen en de ontwikkelingen tot nu toe kan zij dus wel het een en ander vertellen. Haar vader werkte bijvoorbeeld voor Rijkswaterstaat, de organisatie die de eerste rotonde van Heerenveen aanlegde en in zijn laatste periode werkte haar vader mee aan de weg door het Tjeukemeer.

Nadjeschda en I ♥ Yesterday!

Nadjeschda en I ♥ Yesterday!

Nadja Willems, zal in februari in de Pronkkeamer twee van haar series laten zien. De serie portretten, genaamd Nadjeschda zijn gebaseerd op haar beroemde Russische oermoeder Nadjeschda von Meck. Afgel... Lees meer

Night at the Museum!

Night at the Museum!

Ontmoet de tot leven gekomen museumobjecten in Museum Heerenveen! Op vrijdag 15 februari 2019 organiseert Museum Heerenveen een spannend evenement om de voorjaarsvakantie in te luiden. Tijdens de Nigh... Lees meer

Help pake en beppe de vakantie door!

Help pake en beppe de vakantie door!

Tijdens de voorjaarsvakantie helpt Museum Heerenveen ‘Pake en Beppe de vakantie door’. Het thema is dit jaar: "Lekker ite, neat weismite". Het is voor ouders en grootouders soms een flinke uitdaging o... Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Pronkkeamer

Pronkkeamer

Elke maand een nieuwe verrassing in de Pronkkeamer van Heerenveen. Loop gerust even binnen, gratis entree!

Weblog

Weblogcompilatie

Neem een kijkje achter de schermen bij het museum en leer onze medewerkers kennen!

Historisch documentatiecentrum

biblio

Het Historisch documentatiecentrum heeft een uitgebreide cultuurhistorische foto-, kranten- en boekencollectie van Heerenveen en omstreken.

Achtergrond