Weblog: Hij is vaker op de juiste tijd, op de juiste plaats.

Gepubliceerd op 9 juli 2016
Weblog: Hij is vaker op de juiste tijd, op de juiste plaats.

Alles wat in een museum hangt, staat of in het depot zit moet geïnventariseerd en gefotografeerd worden. Wat als je met de VUT gaat, leest dat er vrijwilligers worden gevraagd en fotograferen je hobby en passie is? Zo begon Kees van de Vooren zes jaar geleden een dag in de week met die fotoklus.

Hij is vaker op de juiste tijd op de juiste plaats. Toen de A7 werd aangelegd moest zijn boerderij geruimd worden. In diezelfde tijd hoorde Kees op de radio dat men in Michigan, Amerika op zoek was naar een Hollandse boerderij, naast de Hollandse molen die daar al stond. Hij nam contact op. Na lang overleg en bezoek van Michigans aan Heerenveen ketste het plan spijtig genoeg af door de te hoge kosten aan deze kant van het grote water.

Toch is niet alles verloren gegaan, als we door het Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum lopen blijkt een van de wanden, de voormalige bedstee-wand uit die boerderij te zijn. Ook de schouw is er geplaatst en in de werkplaats staat een maquette van de boerderij. Hoe velen kunnen dat zeggen over hun opgedoekte woning?

P1150845

Hebt u al over de Werkgroep Feanetië gehoord, over de ophaalbrug terug? Kees weet er meer van.

Monumentenzorg, Woon Friesland, als je Kees naar zijn arbeidsverleden vraagt dan komt er wat los, genoeg voor een boek of wat. Vraag hem naar fotoclub Heerenveen ook stof genoeg. Heb je ook kinderen? Drie kinderen, twee kleinkinderen en een derde op komst. Dat blijft dus, samen met zijn vrouw met wie hij bijna veertig jaar getrouwd is, genieten van opgroeiende jeugd naast camperreizen in voor- en najaar. Saai, eentonig, wat bedoel je?

Nadjeschda en I ♥ Yesterday!

Nadjeschda en I ♥ Yesterday!

Nadja Willems, zal in februari in de Pronkkeamer twee van haar series laten zien. De serie portretten, genaamd Nadjeschda zijn gebaseerd op haar beroemde Russische oermoeder Nadjeschda von Meck. Afgel... Lees meer

Night at the Museum!

Night at the Museum!

Ontmoet de tot leven gekomen museumobjecten in Museum Heerenveen! Op vrijdag 15 februari 2019 organiseert Museum Heerenveen een spannend evenement om de voorjaarsvakantie in te luiden. Tijdens de Nigh... Lees meer

Help pake en beppe de vakantie door!

Help pake en beppe de vakantie door!

Tijdens de voorjaarsvakantie helpt Museum Heerenveen ‘Pake en Beppe de vakantie door’. Het thema is dit jaar: "Lekker ite, neat weismite". Het is voor ouders en grootouders soms een flinke uitdaging o... Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Pronkkeamer

Pronkkeamer

Elke maand een nieuwe verrassing in de Pronkkeamer van Heerenveen. Loop gerust even binnen, gratis entree!

Weblog

Weblogcompilatie

Neem een kijkje achter de schermen bij het museum en leer onze medewerkers kennen!

Historisch documentatiecentrum

biblio

Het Historisch documentatiecentrum heeft een uitgebreide cultuurhistorische foto-, kranten- en boekencollectie van Heerenveen en omstreken.

Achtergrond