Weblog: Hij is vaker op de juiste tijd, op de juiste plaats.

Gepubliceerd op 9 juli 2016
Weblog: Hij is vaker op de juiste tijd, op de juiste plaats.

Alles wat in een museum hangt, staat of in het depot zit moet geďnventariseerd en gefotografeerd worden. Wat als je met de VUT gaat, leest dat er vrijwilligers worden gevraagd en fotograferen je hobby en passie is? Zo begon Kees van de Vooren zes jaar geleden een dag in de week met die fotoklus.

Hij is vaker op de juiste tijd op de juiste plaats. Toen de A7 werd aangelegd moest zijn boerderij geruimd worden. In diezelfde tijd hoorde Kees op de radio dat men in Michigan, Amerika op zoek was naar een Hollandse boerderij, naast de Hollandse molen die daar al stond. Hij nam contact op. Na lang overleg en bezoek van Michigans aan Heerenveen ketste het plan spijtig genoeg af door de te hoge kosten aan deze kant van het grote water.

Toch is niet alles verloren gegaan, als we door het Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum lopen blijkt een van de wanden, de voormalige bedstee-wand uit die boerderij te zijn. Ook de schouw is er geplaatst en in de werkplaats staat een maquette van de boerderij. Hoe velen kunnen dat zeggen over hun opgedoekte woning?

P1150845

Hebt u al over de Werkgroep Feanetië gehoord, over de ophaalbrug terug? Kees weet er meer van.

Monumentenzorg, Woon Friesland, als je Kees naar zijn arbeidsverleden vraagt dan komt er wat los, genoeg voor een boek of wat. Vraag hem naar fotoclub Heerenveen ook stof genoeg. Heb je ook kinderen? Drie kinderen, twee kleinkinderen en een derde op komst. Dat blijft dus, samen met zijn vrouw met wie hij bijna veertig jaar getrouwd is, genieten van opgroeiende jeugd naast camperreizen in voor- en najaar. Saai, eentonig, wat bedoel je?

Magische kerst in het Museum

Magische kerst in het Museum

Waar ga jij naartoe voor de ultieme kerstsfeer? Naar het museum natuurlijk! Van 11 december 2018 tot en met 6 januari 2019 komt de kerst tot leven in Museum Heerenveen. Het hele museum is in... Lees meer

Tekeningen Elske Schotanus in de Pronkkeamer

Tekeningen Elske Schotanus in de Pronkkeamer

In de Pronkkeamer van het Museum Heerenveen is de gehele maand december werk te zien van Elske Schotanus. Sinds 1994 werkt zij voornamelijk naar model, snel en in een los en krachtig handschrift. Daar... Lees meer

Kerstweekend Heerenveen 14 t/m 16 dec.

Kerstweekend Heerenveen 14 t/m 16 dec.

Heerenveen pakt dit jaar daarom weer flink uit om inwoners van alle leeftijden een fijne kerstmarkt te bezorgen. Het hele centrum zal ook dít jaar de plek zijn om elkaar te ontmoeten. Nieuw dit jaar i... Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Pronkkeamer

Pronkkeamer

Elke maand een nieuwe verrassing in de Pronkkeamer van Heerenveen. Loop gerust even binnen, gratis entree!

Weblog

Weblogcompilatie

Neem een kijkje achter de schermen bij het museum en leer onze medewerkers kennen!

Historisch documentatiecentrum

biblio

Het Historisch documentatiecentrum heeft een uitgebreide cultuurhistorische foto-, kranten- en boekencollectie van Heerenveen en omstreken.

Achtergrond