Weblog: Ha die Lutske!

Gepubliceerd op 8 januari 2018
Weblog: Ha die Lutske!

“Hoe is het nu daar achter de balie, is het al weer een goede verkoopdag voor de VVV? Jij loopt wel stage in een bijzondere periode van het jaar he? De VVV ’’bonnen’’ vlogen rond de kerstdagen de deur uit en jij al de nieuwe cadeaukaarten maar aanslaan op het nieuwe systeem. Fantastisch”.

De VVV leek haar wel wat en het museum kreeg ze er als “cadeautje” bij. Er is veel werk te doen aan de balie, meer dan ze dacht: je moet verkopen, vertellen, informeren, inventariseren, telefoneren, oplossingen bedenken en nog meer. Ze doet het allemaal en ze kan het heel snel! Lutske van Bussel is ook wel wat gewend, ze verhuisde van het zuiden naar het noorden, begon met voetballen in Limburg waar ze in een jongensteam speelde. Nu is ze keeper in een meisjesteam in Lemmer. “In het jongensteam moest ik me meer bewijzen, nu kan ik me meer ontwikkelen”. Ze is student aan het Friesland College en doet de mbo-opleiding: zelfstandig medewerker Hospitality.

Haar stageplek bevalt haar goed, de samenwerking met anderen vind ze fijn, ook is het leuk dat er verschillende groepen in het museum komen en ‘’ik er mezelf mag zijn’’. Haar droombaan is een andere, het liefst zou ze luchtvaartstewardess worden: andere dingen doen, andere landen ontdekken en niet, zoals haar vader op zijn binnenvaartschip over water, maar door de lucht. De leerweg daar naar toe heeft ze al helemaal uitgestippeld van mbo naar hbo.

Als we over museumbezoek praten, wordt duidelijk dat vooral oorlogsmusea haar interesse hebben, het Anne Frank Huis heeft haar diep geraakt: ‘Dat mensen zo harteloos en wreed kunnen zijn’.
Dat is een van de redenen van het bestaan van een museum: dat het tentoongestelde, mensen raakt of ze nu 8- 16- 35 of 71 zijn. Je moet er alleen wel de weg naar toe vinden of uitgelegd krijgen: baliewerk dus!

Lutske, nog een paar weken en dan weer aan de studie! Succes met je plannen!

Papier, inkt en natuur

Papier, inkt en natuur

Verwacht vanaf 2 oktober: Marijke Pieters reageert in haar werk op het leven: ze ziet het als een complex systeem, waarin chaos en balans steeds in meer of mindere mate aanwezig zijn. In haar reactie ... Lees meer

Gratis rondleiding Domela Nieuwenhuis

Gratis rondleiding Domela Nieuwenhuis

Ze noemden hem 'us ferlosser', onze verlosser: ontdek tijdens de interactieve tours alles over Ferdinand Domela Nieuwenhuis. Ferdinand Domela Nieuwenhuis (1846-1919) is de grondlegger van he... Lees meer

Ontdek het TURF-LAB

Ontdek het TURF-LAB

Het is nog geen 100 jaar geleden dat er in Zuidoost Friesland veen werd afgegraven. Het verhaal van de schrijnende tegenstelling; het trieste en ploeterende bestaan van de veenarbeiders enerzijds en d... Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Pronkkeamer

Pronkkeamer

Elke maand een nieuwe verrassing in de Pronkkeamer van Heerenveen. Loop gerust even binnen, gratis entree!

Weblog

Weblogcompilatie

Neem een kijkje achter de schermen bij het museum en leer onze medewerkers kennen!

Historisch documentatiecentrum

biblio

Het Historisch documentatiecentrum heeft een uitgebreide cultuurhistorische foto-, kranten- en boekencollectie van Heerenveen en omstreken.

Achtergrond