Weblog: Dat is toch bijzonder

Gepubliceerd op 17 oktober 2017
Weblog: Dat is toch bijzonder

Lid zijn van een politieke partij en dan als stagiaire gaan werken in een museum waar ook een politiek dier als Domela Nieuwenhuis een rol speelt. Ellis Bakker kiest er voor en dat komt door de informatie die Linda Trip, conservator/directeur van het museum, gaf in een pitch op de Thorbecke academie, onderdeel van de NHL Leeuwarden. Ellis studeert hier en is derdejaars bij de richting: bestuurskunde en overheidsmanagement. Nieuw en anders, daar houdt ze van en daarom koos ze voor een culturele instelling in plaats van het bedrijfsleven waar ze al veel over geleerd en verhalen over gehoord heeft.

 Een museum stelt andere doelen en de werkzaamheden worden meer en meer door enkele betaalde maar door veel vrijwillige krachten verricht. Hoewel ze er nog maar kort rond loopt zijn het enorme aantal enthousiaste vrijwilligers en de vervaagde hiërarchie voor haar opvallende punten, verder is ze blij met de onderzoeksopdracht en de vrijheid die ze krijgt om die op haar manier uit te voeren.

Die opdracht heeft alles te maken met taken die de gemeente aan het museum oplegt. De tijd nemen om goed na te denken over mogelijke opdrachten, die je als bestuurder of ambtenaar aan een instelling geeft, lijkt haar nu van groot belang.

Naast de stageopdracht ziet ze uit naar de komende tentoonstelling: Wonderlijk Friesland. Dit soort tentoonstellingen trekken haar een museum in want fotografie is ook haar hobby en de natuur daarin een geliefd onderwerp.

Als ze poseert naast een uitsnede van Domela valt haar enorme haardos weer op. “Die gaat er binnenkort voor een gedeelte af”, vertelt ze. Op haar dertiende werd ze al geraakt door de Stichting Haarwensen, een stichting voor kinderen die als gevolg van een medische behandeling of een andere oorzaak kaal zijn of het gaan worden. Van het gedoneerde haar worden pruiken voor hen gemaakt die ze niet hoeven te betalen.

Het zal de 4e keer zijn dat ze haar haar af staat.
“Mijn haar groeit retesnel, dus waarom zou ik het zelf houden, als ik er iemand anders blij mee kan maken‘’, is het commentaar.
Ellis is twintig, ze weet waar ze voor gaat.
Hoe bijzonder!

Magische kerst in het Museum

Magische kerst in het Museum

Waar ga jij naartoe voor de ultieme kerstsfeer? Naar het museum natuurlijk! Van 11 december 2018 tot en met 6 januari 2019 komt de kerst tot leven in Museum Heerenveen. Het hele museum is in... Lees meer

Tekeningen Elske Schotanus in de Pronkkeamer

Tekeningen Elske Schotanus in de Pronkkeamer

In de Pronkkeamer van het Museum Heerenveen is de gehele maand december werk te zien van Elske Schotanus. Sinds 1994 werkt zij voornamelijk naar model, snel en in een los en krachtig handschrift. Daar... Lees meer

Kerstweekend Heerenveen 14 t/m 16 dec.

Kerstweekend Heerenveen 14 t/m 16 dec.

Heerenveen pakt dit jaar daarom weer flink uit om inwoners van alle leeftijden een fijne kerstmarkt te bezorgen. Het hele centrum zal ook dít jaar de plek zijn om elkaar te ontmoeten. Nieuw dit jaar i... Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Pronkkeamer

Pronkkeamer

Elke maand een nieuwe verrassing in de Pronkkeamer van Heerenveen. Loop gerust even binnen, gratis entree!

Weblog

Weblogcompilatie

Neem een kijkje achter de schermen bij het museum en leer onze medewerkers kennen!

Historisch documentatiecentrum

biblio

Het Historisch documentatiecentrum heeft een uitgebreide cultuurhistorische foto-, kranten- en boekencollectie van Heerenveen en omstreken.

Achtergrond