Valentijn winactie

Gepubliceerd op 21 januari 2016

Win een prachtig juweel voor de liefde van je leven. Van dinsdag 2 t/m zondag 14 februari kunnen tortelduifjes elkaar op eigentijdse wijze de liefde verklaren in een romantische setting in het Heerenveen Museum. De maker van de meest lieflijke, romantische foto wint een waardebon t.w.v. 50 euro ter beschikking gesteld door juwelier Popma en Popma dé toonaangevende juwelier in Heerenveen en omgeving!

Zo werkt het

Maak voor of met een geliefde een foto in de speciale valentijn setting in het museum. Mail je beste foto naar marketing@heerenveenmuseum.nl. De maker van de meest romantische of lieve foto wint de waardebon t.w.v. EUR 50,00 te besteden bij juwelier Popma en Popma. De winnaar wordt op 16 februari bekend gemaakt.

De romantische huzaar

ILU4E: een moderne liefdesbrief geschreven in de zogenoemde ‘Twittertaal’. De vertaling luidt: ‘I love you for ever’, oftewel ‘Ik hou van jou voor altijd’. Deze vijf tekens tellende code staat in schril contrast met de weelderige minnebrieven van weleer. Zoals een bijna 200 jaar oude liefdesbrief uit de collectie van het Heerenveen Museum. Deze brief is geschreven door een onbekende, waarschijnlijk Friese huzaar. Niet alleen de tekst maar ook de vormgeving maakt de liefdesbrief bijzonder. Onze huzaar ontpopt zich tot een waar grafisch ontwerper met een haast origami-achtig gevouwen kunststukje. In de hoeken legt hij zijn diepste romantische gedachten vast.

De romantische huzaar schreef in de met lieflijke tekeningen verfraaide brief de volgende woorden:

Zolang de heldere sterren en zilveren blaker het firmament verlichten
Zolang de zon van het oosten naar het zachte westen schijnt
Zal nooit mijn hart veranderen, vergaat mijn liefde niet
Ik blijf u steeds beminnen al was ik van u af
Ik verander nooit van zinnen, maar min u tot in het graf

Hoe maak ik kans?

Maak een romantische foto van jezelf, van een dierbare of samen in de speciale valentijn setting in het museum. Stuur deze foto per mail naar marketing@heerenveenmuseum.nl. Bedenk er eventueel een gedichtje bij. 

Wat kan ik winnen?

Een waardebon t.w.v. EUR 50,00 bij juwelier Popma en Popma te Heerenveen.

Tot wanneer kan ik meedoen?

Je kunt een foto maken t/m 14 februari. Opsturen kan t/m 15 februari. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Moet ik entree betalen om mee te mogen doen?

Nee, de fotosetting staat in het deel van het museum dat gratis toegankelijk is. TIP: Als je er toch bent, neem dan gelijk een kijkje bij onze nieuwe tentoonstelling: Heerenveen in Beeld: Interbellum. 

Ik heb een andere vraag over de actie

We zijn erg benieuwd... Bel ons op 0513623408 en we helpen je graag.

Help Pake en Beppe de Vakantie door!

Help Pake en Beppe de Vakantie door!

In de voorjaarsvakantie organiseert Museum Heerenveen samen met Museumfederatie Fryslân ‘Help Pake & Beppe de vakantie door’. Van dinsdag 18 februari tot en met vrijdag 21 februari zijn er doorlop... Lees meer

Heerenveen 75 jaar vrij

Heerenveen 75 jaar vrij

Binnenkort: In 2020 is het 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Aan de hand van dagboekfragmenten, brieven en interviews, ondersteund door foto’s en voorwerpe... Lees meer

Lezing Kamermuziek Deel 1

Lezing Kamermuziek Deel 1

27 februari: Muzikale lezingen van Gabriël Vriens over kamermuziek in 2020. Naar aanleiding van de populaire lezingen over vijf grote pianoconcerten uit de 19e eeuw, komt Gabriël Vriens in 2020 t... Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Pronkkeamer

Pronkkeamer

Elke maand een nieuwe verrassing in de Pronkkeamer van Heerenveen. Loop gerust even binnen, gratis entree!

Historisch documentatie centrum

biblio

Onderzoek je geschiedenis in het Historisch documentatie centrum van Heerenveen.

Word ook Vriend

Vrienden

Steun ons museum en word Vriend en steun het verhaal van Heerenveen!

Achtergrond