Uitfestival Heerenveen 2022

Gepubliceerd op 25 juli 2022
Uitfestival Heerenveen 2022

CULTUUR BRUIST OP HET UITFESTIVAL HEERENVEEN! 
Het UitFestival Heerenveen is de start van het culturele seizoen in de gemeente Heerenveen. Hier ontdek je het diverse kunst- en cultuuraanbod van het komend jaar. Het UitFestival vindt plaats op 3 september 2022 van 12.00 tot 17.00 uur op maar liefst drie locaties! Het Amelius van Oenemapark is de hoofdlocatie met muziek, het VerhalenTheater, een Verhalenkunstwerk en diverse kunstworkshops. Daarnaast viert Museum Heerenveen om 15.00 uur feest in de MUGA op de tentoonstelling van kunstenaar Gerrit Terpstra. Kortom, ook Museum Heerenveen bruist op het UitFestival.   

VERHALEN VAN JOUW HEERENVEEN

Heerenveen zit vol boeiende en spannende verhalen! Museum Heerenveen komt daarom op 3 september in het Verhalen Theater op het UitFestival Heerenveen. Inspirerende vertellers hebben de mooiste verhalen van Heerenveen verzameld. Er zijn verhalen voor kinderen en volwassenen. Kom luisteren en leer Heerenveen beter kennen! Wil je zelf een verhaal vertellen? Dat kan ook. Kunstenaar Eva Koopmans maakt speciaal voor het UitFestival een Verhalenkunstwerk waar je jouw verhaal kunt achterlaten én kunt luisteren naar de verhalen van anderen.
 
3 september 2022: 12:00 – 16:00 uur, het programma wordt binnenkort bekend gemaakt.
Locatie: Amelius van Oenemapark
Entree: gratis. 

MAAK JE GEBOUW

Wist je dat Museum Heerenveen de grootste stadsmaquette van Nederland heeft? Op deze maquette staan wel 365 huisjes. Zo zie je er hele grote bekende gebouwen zoals Crackstate en Oenemastate, maar ook het Van Helomahuis, het oude huis waar het museum zit. Op het UitFestival mag je je eigen maquette gebouw maken. Ga jij voor de watertoren of toch liever Crackstate? Je mag het gebouw eerst inkleuren zoals jij wilt. Doe je dat precies zoals ze eruit zien of misschien krijgt jouw gebouw wel paarse muren? Iemand van het museum is aanwezig om je te helpen en je meer te vertellen over de gebouwen.   
 
3 september 2022: 12:00 – 16:30 uur
Locatie: Amelius van Oenemapark
Entree: gratis

SPELEN IN HET PARK

Met je kinderen naar het UitFestival, dat is een goed idee! Speciaal voor kinderen heeft Museum Heerenveen ‘Spelen in het park’ opgezet. Hier kunnen kinderen hun (groot)ouders uitdagen voor oudhollandse spelletjes. Maar ook dansen, spelen, graven en bouwen. Uiteraard is de toegang en deelname aan alle activiteiten gratis. In Museum Heerenveen, op 5 minuten lopen, zijn faciliteiten om een flesje op te warmen of je kindje te verschonen. Zo wordt het UitFestival met kinderen bezoeken een echt feestje!   
 
3 september 2022: 12:00 – 16:30 uur
Locatie: Amelius van Oenemapark
Entree: gratis

FEEST: GERRIT TERPSTRA: 69

Op zaterdag 3 september, de dag waarop Terpstra 69 wordt, vindt er om 15.00 uur een bijzondere activiteit plaats in de MUGA van Museum Heerenveen. Gastspreker Bert Looper neemt de bezoekers mee op een reis door de tijd door het werk van Terpstra. Het begrip 'tijd' speelt namelijk een grote rol in het werk van Terpstra. De tijd die heelt en vernietigt, openbaart en verdoezelt, aantast en polijst. Terpstra is onlangs gestart met een onderzoek naar zijn eigen vroegere werk vanaf 1969. Daarna volgt surrealistisch werk in de jaren '70 en verder. Het resultaat van het onderzoek zie je in de vorm van een soort laboratorium/werkplaats op deze tentoonstelling.
 
3 september 2022: 15.00 uur
Locatie: Museum Heerenveen - MUGA
Entree: gratis

UitFestival (1)
Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Rondleiding

ZILVERZAAL2

Haal meer uit je bezoek en vraag één van onze rondleiders mee!  

Historisch documentatie centrum

biblio

Onderzoek je geschiedenis in het Historisch documentatie centrum van Heerenveen.

Word ook Vriend

Vrienden

Steun ons museum en word Vriend en steun het verhaal van Heerenveen!

Achtergrond