Mogen wij Tamara Menger even aan u voorstellen..?

Gepubliceerd op 28 mei 2015
Mogen wij Tamara Menger even aan u voorstellen..?

Eens was ze een beer tijdens de opening van de berententoonstelling in 2013. Verder ken je haar misschien ook van wijkcentrum De As, van de administratie bij Aanzet in Leeuwarden, of van de balie bij Museum Heerenveen.

Tamara Menger houdt niet van stil zitten. Ze werkt inmiddels 2,5 jaar als baliemedewerkster in het museum. “Het is divers werk,” zegt ze, “en het is leuk om met mensen te werken.” Ze behandelt hier telefoontjes, ontvangt bezoekers, vertelt hen over het museum en houdt daarnaast het kunstcafé en de museumwinkel in de gaten.

Na een rondje door het museum vallen allerlei objecten haar op, de keefkast, een schilderij, het kinderstoeltje op Pakes zolder. Uiteindelijk is het de kist in de Zilverzaal datgene wat het meeste indruk op haar maakt.
Behalve de collectie van het museum, maakt de sfeer Museum Heerenveen ook uniek. Op de vraag wat ze tot nu toe de leukste tentoonstelling vond, wil ze meteen Herman Brood roepen, maar ze bedenkt zich. “De Berenwereld! Ikzelf had toen een berenpak aan, samen met Janneke. Dat was echt zo leuk!”

Magische kerst in het Museum

Magische kerst in het Museum

Waar ga jij naartoe voor de ultieme kerstsfeer? Naar het museum natuurlijk! Van 11 december 2018 tot en met 6 januari 2019 komt de kerst tot leven in Museum Heerenveen. Het hele museum is in... Lees meer

Tekeningen Elske Schotanus in de Pronkkeamer

Tekeningen Elske Schotanus in de Pronkkeamer

In de Pronkkeamer van het Museum Heerenveen is de gehele maand december werk te zien van Elske Schotanus. Sinds 1994 werkt zij voornamelijk naar model, snel en in een los en krachtig handschrift. Daar... Lees meer

Kerstweekend Heerenveen 14 t/m 16 dec.

Kerstweekend Heerenveen 14 t/m 16 dec.

Heerenveen pakt dit jaar daarom weer flink uit om inwoners van alle leeftijden een fijne kerstmarkt te bezorgen. Het hele centrum zal ook dít jaar de plek zijn om elkaar te ontmoeten. Nieuw dit jaar i... Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Pronkkeamer

Pronkkeamer

Elke maand een nieuwe verrassing in de Pronkkeamer van Heerenveen. Loop gerust even binnen, gratis entree!

Weblog

Weblogcompilatie

Neem een kijkje achter de schermen bij het museum en leer onze medewerkers kennen!

Historisch documentatiecentrum

biblio

Het Historisch documentatiecentrum heeft een uitgebreide cultuurhistorische foto-, kranten- en boekencollectie van Heerenveen en omstreken.

Achtergrond