Mogen wij Tamara Menger even aan u voorstellen..?

Gepubliceerd op 28 mei 2015
Mogen wij Tamara Menger even aan u voorstellen..?

Eens was ze een beer tijdens de opening van de berententoonstelling in 2013. Verder ken je haar misschien ook van wijkcentrum De As, van de administratie bij Aanzet in Leeuwarden, of van de balie bij Museum Heerenveen.

Tamara Menger houdt niet van stil zitten. Ze werkt inmiddels 2,5 jaar als baliemedewerkster in het museum. “Het is divers werk,” zegt ze, “en het is leuk om met mensen te werken.” Ze behandelt hier telefoontjes, ontvangt bezoekers, vertelt hen over het museum en houdt daarnaast het kunstcafé en de museumwinkel in de gaten.

Na een rondje door het museum vallen allerlei objecten haar op, de keefkast, een schilderij, het kinderstoeltje op Pakes zolder. Uiteindelijk is het de kist in de Zilverzaal datgene wat het meeste indruk op haar maakt.
Behalve de collectie van het museum, maakt de sfeer Museum Heerenveen ook uniek. Op de vraag wat ze tot nu toe de leukste tentoonstelling vond, wil ze meteen Herman Brood roepen, maar ze bedenkt zich. “De Berenwereld! Ikzelf had toen een berenpak aan, samen met Janneke. Dat was echt zo leuk!”

Nadjeschda en I ♥ Yesterday!

Nadjeschda en I ♥ Yesterday!

Nadja Willems, zal in februari in de Pronkkeamer twee van haar series laten zien. De serie portretten, genaamd Nadjeschda zijn gebaseerd op haar beroemde Russische oermoeder Nadjeschda von Meck. Afgel... Lees meer

Night at the Museum!

Night at the Museum!

Ontmoet de tot leven gekomen museumobjecten in Museum Heerenveen! Op vrijdag 15 februari 2019 organiseert Museum Heerenveen een spannend evenement om de voorjaarsvakantie in te luiden. Tijdens de Nigh... Lees meer

Help pake en beppe de vakantie door!

Help pake en beppe de vakantie door!

Tijdens de voorjaarsvakantie helpt Museum Heerenveen ‘Pake en Beppe de vakantie door’. Het thema is dit jaar: "Lekker ite, neat weismite". Het is voor ouders en grootouders soms een flinke uitdaging o... Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Pronkkeamer

Pronkkeamer

Elke maand een nieuwe verrassing in de Pronkkeamer van Heerenveen. Loop gerust even binnen, gratis entree!

Weblog

Weblogcompilatie

Neem een kijkje achter de schermen bij het museum en leer onze medewerkers kennen!

Historisch documentatiecentrum

biblio

Het Historisch documentatiecentrum heeft een uitgebreide cultuurhistorische foto-, kranten- en boekencollectie van Heerenveen en omstreken.

Achtergrond