Symposium: ONTWERP & TIJD

Gepubliceerd op 19 oktober 2016

27 oktober: Ieder jaar houdt de Stichting Tijd een feestelijk symposium in Heerenveen, op of rond 31 oktober (de geboortedag van Louis Le Roy en tevens de oprichtingsdatum van de Stichting Tijd). Dit jaar wordt het symposium gehouden op donderdagmiddag 27 oktober 2016 in Museum Heerenveen. De toegang is net als vorig jaar GRATIS! Naast het middagprogramma is er tevens een ochtendprogramma met een fantastische workshop.

Ochtendprogramma: Laboratorium

09.30 - 10.00 Korte inleiding van Rob Hendriks over Le Roy

Hendriks: "In 1990 studeerde ik af aan de TU-Delft en werkte ik bij Lucien Kroll in Brussel. In 1997 richtte ik met drie partners DAAD op. Ik ben betrokken bij diverse ontwerp- en bouwopgaven en leidt de onderzoeksafdeling van het bureau. Naast mijn werkzaamheden bij DAAD ben ik als docent werkzaam aan de Academie van Bouwkunst te Groningen en Artez in Arnhem. Tot 2011 was ik commissielid van de Groninger welstand en ben ik bestuurslid van de BNA.

10.00 - 11.30 Workshop Laboratorium over Ontwerp en Tijd

Bouwen met TIJD, hoe doe je dat? In een workshop door Rob Hendriks van DAAD architecten, samen met een aantal studenten van ArtEZ, kun je de grondbeginselen leren. Er wordt o.a. gebruik gemaakt van maquettes. De regelmatige bezoeker van de Ecokathedraal herkent hierin het atelier dat in het midden van de Ecokathedraal is gebouwd. Interesse in de workshop? Er zijn nog een paar plekken vrij.

Middagprogramma: Symposium

13:55 wethouder Siebren Siebenga over de rol van de gemeente Heerenveen

Wethouder Siebren Siebenga over 50 jaar Tuinen van Le Roy. Als wethouder heeft Siebenga o.a. ruimtelijke ordening, verkeer en vervoer, duurzaamheid en energie en afval in de portefeuille.

14:15 Siebe Homminga over het bouwen aan de ecokathedraal

Siebe Homminga, een van de bouwers die met regelmaat in de Ecokathedraal aan het werk is, deelt zijn persoonlijke ervaringen over het bouwen aan de Ecokathedraal in Mildam.

14:40 Première Lilith, Far out North # part 1

Irene Kromhout, directeur van Stream, geeft een presentatie over Stream. Aansluitend interviewt zij kunstenaar Erik Odijk over zijn kunstwerk, en over de manier waarop hij zich verhoudt tot Louis Le Roy.
Aansluitend de première:
Lilith, Far out North # part 1 is een opmaat naar een groter filmproject waarin Erik Odijk, kunstenaar, tracht het landschap te duiden en in te nemen. In de context van de film stelt hij nieuwe ingrepen in het landschap voor en mengt hij zich, samen met Stream, in de gesprekken over de gebiedsvisie die momenteel worden gevoerd. Daarbij gaat hij de discussie over wat er wel of niet ‘hoort’, in dit gebied, over inheems en uitheems, niet uit de weg.

15:20 - 15:50 Pauze

TIJD voor een hapje en drankje.

16:45 Discussie

Praat mee over het thema TIJD en Le Roy, naar aanleiding van alle presentaties en de lezing.

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Rondleiding

ZILVERZAAL2

Haal meer uit je bezoek en vraag één van onze rondleiders mee!  

Historisch documentatie centrum

biblio

Onderzoek je geschiedenis in het Historisch documentatie centrum van Heerenveen.

Word ook Vriend

Vrienden

Steun ons museum en word Vriend en steun het verhaal van Heerenveen!

Achtergrond