PETER HIEMSTRA & HENK SLOMP

Gepubliceerd op 14 mei 2021
PETER HIEMSTRA & HENK SLOMP

31 oktober 2021 - 9 januari 2022
Twee echte kompanen in de kunst, Peter Hiemstra en Henk Slomp. In de expositie worden individuele werken van Hiemstra en Slomp getoond, evenals werken die vanuit hun samenwerking ontstaan. Voor de bezoeker zal het weer een feest van verhalen worden: verrassend, intrigerend, confronterend en plezierend waarbij u gaat naar huis met een hoofd vol visuele verhalen. 

De combinatie Hiemstra en Slomp is bekend van hun gezamenlijke project De Karavaan. Het begon in 2010 met een gesprek tussen de beeldenmakers Henk Slomp en Peter Hiemstra om gezamenlijk een kunstwerk te maken waarbij een keramisch figuur van Peter op een rijdende, metalen wagen van Henk zou plaatsnemen. De samenwerking leidde in 2013 tot de tentoonstelling van een aantal wagens in Museum Martena in Franeker. Henk en Peter maakten zestien verschillende wagens met diverse thema’s. De wonderlijke voertuigen met vreemdsoortige wezens vormden een optocht. De titel van de tentoonstelling werd De Karavaan; het was een groot succes!
Nog steeds worden er ‘wagens’ gemaakt door beide kunstenaars, elke keer ontstaat er weer een bijzonder samenspel waarin je als bezoekers helemaal ondergedompeld wordt.

Peter Hiemstra is een kunstenaar die beeldverhalen schept. Zijn fantasievolle en kleurrijke beelden zijn geen eenduidige vormen, maar taferelen of gebeurtenissen die het midden houden tussen geestig, bizar, integer, kwetsbaar en vaak confronterend. De wereld van Peter Hiemstra beantwoordt aan eigen wetten, waarden en waarheden.


Henk Slomp noemt zichzelf autodidact. Zijn beelden zijn meestal organisch van vorm, waarbij hij een directe, figuratieve vormgeving probeert te vermijden. Eerder zoekt hij de verwondering en verbeelding op, zowel in zijn grote als in zijn meer speelse kleinere werken. Hij gebruikt staal, glas, steen, oud ijzer, eigenlijk van alle soorten materialen die zijn eigen verbeelding prikkelen.

.

Lezing Suzanna Jansen

Lezing Suzanna Jansen

30 oktober 2021, 15:00 uur
De bekende schrijfster Suzanna Jansen houdt zaterdag 30 oktober een lezing in Museum Heerenveen over haar spraakmakende bestseller ‘Het Pauperparadijs’. De lezing, die in het... Lees meer

Domela Nieuwenhuis-Dag 2021

Domela Nieuwenhuis-Dag 2021

14 november 2021: Domela Nieuwenhuis-dag.
Ze noemden hem 'us ferlosser', onze verlosser. Domela Nieuwenhuis stierf op 18 november 1919. Jaarlijks wordt rond deze dag de 'Domel... Lees meer

Museumkidsweek 2021

Museumkidsweek 2021

16 oktober t/m 31 oktober 2021
Museum Heerenveen is tijdens de herfstvakantie dé plek voor museumkids. Het museum staat vól bekende en onbekende schatten. Dwaal door het museum met je hele familie... Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Rondleiding

ZILVERZAAL2

Haal meer uit je bezoek en vraag één van onze rondleiders mee!  

Historisch documentatie centrum

biblio

Onderzoek je geschiedenis in het Historisch documentatie centrum van Heerenveen.

Word ook Vriend

Vrienden

Steun ons museum en word Vriend en steun het verhaal van Heerenveen!

Achtergrond