Opening Cultureel Seizoen: Gratis entree!

Gepubliceerd op 1 september 2015

Museum Heerenveen viert het nieuwe culturele seizoen. Op zaterdag 5 september is de opening van het nieuwe culturele seizoen in Heerenveen. Op drie plekken in het centrum valt cultuur te beleven: de bibliotheek, het Posthuis Theater en natuurlijk bij de Heerenveense School met Museum Heerenveen en Ateliers Majeur.

Culturele tijdlijn

De vier culturele instellingen – bibliotheek, het Posthuis Theater, Ateliers Majeur en Museum Heerenveen – voeren u deze dag gezamenlijk langs een ‘culturele tijdlijn’, waarin historie, heden en toekomst aan bod komen. Op elke locatie vinden diverse activiteiten plaats die een beeld geven van deze tijdlijn en zijn de programma’s van de vier instellingen voor het komende seizoen verkrijgbaar. In elke instelling zijn er routekaartjes beschikbaar, zodat het publiek een stadswandeling langs de diverse cultuurlocaties kan maken.

Het programma in het museum

Bij een feestje horen cadeautjes. Daarom geeft het Heerenveen Museum elke bezoeker gratis toegang op 5 september. Daarnaast is er speciaal voor deze gelegenheid een tentoonstelling met historische foto’s van het centrum ingericht in het Kunstcafé. Kent u de feesten en gebouwen nog. Wie weet staat u op één van de foto's. Kortom: wat weet u van oud Heerenveen? Ook krijgt u een sneak preview op de unieke klokkententoonstelling met de meest bijzondere historische Nederlandse klokken.

Beelden in de binnentuin

Cursisten van Ateliers Majeur, het Centrum voor de Kunsten in Heerenveen, presenteren de meest bijzondere, mooie, leuke en gekke kunststukken in de binnentuin van de Heerenveense School. Ook deze presentatie is gratis toegankelijk. Daarnaast laat Ateliers Majeur u in het centrum genieten van diverse muzikale optredens.

Elders in Heerenveen

Het Posthuis Theater laat de reprise van 'Wonderen van het Woud' in de Overtuin van Oranjewoud zien en op zaterdagavond is er een optreden door jong muziektalent Transparant uit Vlaanderen. Voor zondagmiddag staat muziek van Noordpool Troupe op het programma.

In de bibliotheek krijgen diverse amateurkunstenaars een podium om zich te presenteren. Er is muziek, dans, schilderen en toneel; De Streekboer komt met streekproducten en Zin in Taart en zo laat proeven van taarten. Trouwe leden krijgen een stoelmassage en er wordt voorgelezen. Ook Tomke is present, samen met Tomke-tekenaar Luuk Klazenga. Goochelaars vertonen hun kunsten en in het HIP (Historisch Informatiepunt) worden oude (dorps)films vertoond.

JOHANNES STEENDAM

JOHANNES STEENDAM

04 oktober 2020 – 15 november 2020

Romantische en sferische oilworks. Johannes hanteert het ongebruikelijke medium afgewerkte motorolie. De werken van motorolie op papier vinden hun oor... Lees meer

100 jaar Abe

100 jaar Abe

12* september 2020 - 29 november 2020

Een baltovenaar met een geniaal spelinzicht. Voor velen is Abe Lenstra (1920 - 1985) de beste voetballer die Nederland ooit heeft gehad. In 2020 is het 100 jaar ge... Lees meer

! Laatste kans ! NOORDERLICHT

! Laatste kans ! NOORDERLICHT

18 juli t/m 20 september 2020 in de MuGa

Het Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020, GENERATION Z, vindt van 18 juli t/m 20 september plaats in Heerenveen (Museum Heerenveen en Museum Belvédère)... Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Rondleiding

ZILVERZAAL2

Haal meer uit je bezoek en vraag één van onze rondleiders mee!  

Historisch documentatie centrum

biblio

Onderzoek je geschiedenis in het Historisch documentatie centrum van Heerenveen.

Word ook Vriend

Vrienden

Steun ons museum en word Vriend en steun het verhaal van Heerenveen!

Achtergrond