Februari: Nadjeschda en I ♥ Yesterday!

Gepubliceerd op 1 februari 2019
Februari: Nadjeschda en I ♥ Yesterday!

Nadja Willems, zal in februari in de Pronkkeamer twee van haar series laten zien. De serie portretten, genaamd Nadjeschda zijn gebaseerd op haar beroemde Russische oermoeder Nadjeschda von Meck. Afgelopen jaar hebben ze een tournee gemaakt langs Amsterdam, Moskou en St. Petersburg. In de maand februari nu te zien in de Pronkkeamer waarna ze doorreizen naar de Oekraïne in mei 2019. De portretten zijn geïnspireerd op Russische oude schilderijen met mensen van nu in kleding uit kringloopcentra maar wel met de uitstraling van toen. De tentoonstelling is te zien van 2 februari t/m 27 februari 2019.

Meet the artist op 13 en 20 februari!

I ♥ Yesterday!

Een gedeelte uit de serie I ♥ Yesterday! wordt ook tentoongesteld. Een serie foto’s die zijn ontstaan door het recyclen van oude verweesde dia’s. Er wordt in deze tijd al zoveel gefotografeerd, alles is eigenlijk al eens vastgelegd. Waarom niet terugkijken op beelden die niemand meer willen hebben? Kunnen we deze beelden een tweede leven geven? De dia’s zijn gecombineerd met een andere dia en opnieuw gefotografeerd. Er ontstaat een nieuwe wereld, een nieuw verhaal, een nieuw beeld. Maar wel met een Déjà Vu van gisteren.

Balbara

Over Nadja Willems

Nadja Willems (1971) studeerde aan de Aki (kunstacademie) in Enschede, na zich ook technisch te hebben onderwezen aan de Fotovakschool in Apeldoorn fotografeert zij voor particulieren en bedrijven door heel Nederland. Naast haar commerciële werk, werkt zij vrij aan langlopende projecten waar zij zowel nationaal als internationaal mee exposeert.

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Rondleiding

ZILVERZAAL2

Haal meer uit je bezoek en vraag één van onze rondleiders mee!  

Historisch documentatie centrum

biblio

Onderzoek je geschiedenis in het Historisch documentatie centrum van Heerenveen.

Word ook Vriend

Vrienden

Steun ons museum en word Vriend en steun het verhaal van Heerenveen!

Achtergrond