Mogen wij Kerst van den Berg even aan u voorstellen?

Gepubliceerd op 28 mei 2015
Mogen wij Kerst van den Berg even aan u voorstellen?

‘Staat beschreven’, noemt Kerst van den Berg zijn functie bij het museum. ‘Peter hoe zullen wij het noemen, artistiek medewerker past niet’ Het hoge woord is eruit, klusjesman van DE GROTE VERBOUWING!

Een andere mogelijkheid was een dagbesteding, zijn taak zou met vrijwilligers zijn, met als doel oude bomen in kaart brengen, voornamelijk perenbomen. Hij heeft voor klusjesman in het museum gekozen. Voorheen heeft Kerst gewerkt bij een groothandel medicijnen in Staphorst. Hij was betrokken in het hele proces van de magazijnmedewerker tot het brengen van medicijnen in de praktijk en alles daar tussen.

‘Je kunt zelf veranderen, ook je smaak van kunst. Wat ik nu prachtig werk vind, vond ik vroeger niet. Je gaat mee met de ontwikkelingen.’ Kerst heeft hobbymatig interesse in cultuur en geschiedenis. Zijn dochter was ook enthousiast en is nog bij meneer Westerdijk(museum icoon) geweest, die heeft haar geholpen bij het zoeken naar gegevens van de Heerenveens geschiedenis.

Zijn topstuk zou in een laadje liggen, grapt hij met Peter. Vervolgens liep hij door het museum naar de Zilverzaal. Ga maar zitten op het vensterbankbankje en kijk eens naar buiten, zegt Kerst. ‘Stel je voor dat hier een koets voorbij komt denderen, dat moet overweldigend zijn, je zit hier onder straatniveau’, prachtig plekje’. (Nieuwsgierig geworden? Kom zelf dit plekje ontdekken in Museum Heerenveen)

Een dubbele primeur

De Friese staartklok gedateerd uit 1850, met gesloten slingerkast gemaakt door Jacob de Looze uit Heerenveen is het topstuk geworden.
Deze Friese staartklok is eind september te zien bij de grote Friese klokkententoonstelling in Museum Heerenveen!

Nadjeschda en I ♥ Yesterday!

Nadjeschda en I ♥ Yesterday!

Nadja Willems, zal in februari in de Pronkkeamer twee van haar series laten zien. De serie portretten, genaamd Nadjeschda zijn gebaseerd op haar beroemde Russische oermoeder Nadjeschda von Meck. Afgel... Lees meer

Night at the Museum!

Night at the Museum!

Ontmoet de tot leven gekomen museumobjecten in Museum Heerenveen! Op vrijdag 15 februari 2019 organiseert Museum Heerenveen een spannend evenement om de voorjaarsvakantie in te luiden. Tijdens de Nigh... Lees meer

Help pake en beppe de vakantie door!

Help pake en beppe de vakantie door!

Tijdens de voorjaarsvakantie helpt Museum Heerenveen ‘Pake en Beppe de vakantie door’. Het thema is dit jaar: "Lekker ite, neat weismite". Het is voor ouders en grootouders soms een flinke uitdaging o... Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Pronkkeamer

Pronkkeamer

Elke maand een nieuwe verrassing in de Pronkkeamer van Heerenveen. Loop gerust even binnen, gratis entree!

Weblog

Weblogcompilatie

Neem een kijkje achter de schermen bij het museum en leer onze medewerkers kennen!

Historisch documentatiecentrum

biblio

Het Historisch documentatiecentrum heeft een uitgebreide cultuurhistorische foto-, kranten- en boekencollectie van Heerenveen en omstreken.

Achtergrond