Mogen wij Gonny Hornstra-Nagelhout even aan u voorstellen..?

Gepubliceerd op 28 mei 2015
Mogen wij Gonny Hornstra-Nagelhout even aan u voorstellen..?

“Zijn de rode lakschoenen met sleehak, maat 40 nog aanwezig?” Gonny kijkt er niet van op als ze de telefoon in het museum opneemt en deze vraag hoort. Regelmatig krijgt ze vragen die bedoeld zijn voor schoenenwinkel Van Haren.

Gonny is werkzaam als coördinator vrijwilliger, ze is het aanspreekpunt voor de vrijwilligers en verantwoordelijk voor het maken van roosters en informatieverstrekking. “Ik probeer de verbondenheid te zoeken tussen het museum en de vrijwilligers en ons daar over en weer voor in te zetten,” legt Gonny uit.

Gonny werkte als baliemedewerker bij Stadhuis Sloten welke samenwerkte met het museum. Zodanig kreeg ze een gecombineerde baliefunctie bij beide organisaties. Nu beide musea gescheiden zijn, wordt de balie van het museum door vrijwilligers beheerd en is Gonny doorgestroomd in het museum.

Het topstuk van Gonny is de Grensleeuw, één van de oudste objecten uit het museum. Deze leeuw stond aan de waterkant van de Heerensloot als symbool voor het punt waar de drie grietenijen elkaar ontmoeten. “De leeuw heeft jaren lang gekampeerd in het steegje tussen het museumpand en depothuisje” vertelt Peter. Enkele jaren geleden is de verwaarloosde leeuw gered van de ondergang en nu heeft hij een prominente plek in het museum.

Beeldentuin tentoonstelling

Beeldentuin tentoonstelling

Het Friese 11fountains project is een succes. Zoals vroeger de oude lindeboom in het dorp, zo vormen de 11 fonteinen ieder in ‘hun’ stad een centrale plek van samenkomst. Ze symboliseren het in Friesl... Lees meer

Jan Reus, Aan welke kant sta je?

Jan Reus, Aan welke kant sta je?

Jan Reus denkt en drukt zich uit in beelden, want één beeld zegt meer dan honderd woorden. Reus ontwikkelt in wat hij zelf zijn pictografische schilderijen noemt een geheel eigen, ogenschijnlijk clich... Lees meer

In het spoor van professor Rudolph Pabus Cleveringa

In het spoor van professor Rudolph Pabus Cleveringa

Professor Cleveringa (1894-1980) is in binnen- en buitenland bekend vanwege zijn openlijke protest op 26 november 1940 als Leids hoogleraar tegen de schending van burgerrechten van Joodse Nederlanders... Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Pronkkeamer

Pronkkeamer

Elke maand een nieuwe verrassing in de Pronkkeamer van Heerenveen. Loop gerust even binnen, gratis entree!

Weblog

Weblogcompilatie

Neem een kijkje achter de schermen bij het museum en leer onze medewerkers kennen!

Historisch documentatiecentrum

biblio

Het Historisch documentatiecentrum heeft een uitgebreide cultuurhistorische foto-, kranten- en boekencollectie van Heerenveen en omstreken.

Achtergrond