Mogen wij Gonny Hornstra-Nagelhout even aan u voorstellen..?

Gepubliceerd op 28 mei 2015
Mogen wij Gonny Hornstra-Nagelhout even aan u voorstellen..?

“Zijn de rode lakschoenen met sleehak, maat 40 nog aanwezig?” Gonny kijkt er niet van op als ze de telefoon in het museum opneemt en deze vraag hoort. Regelmatig krijgt ze vragen die bedoeld zijn voor schoenenwinkel Van Haren.

Gonny is werkzaam als coördinator vrijwilliger, ze is het aanspreekpunt voor de vrijwilligers en verantwoordelijk voor het maken van roosters en informatieverstrekking. “Ik probeer de verbondenheid te zoeken tussen het museum en de vrijwilligers en ons daar over en weer voor in te zetten,” legt Gonny uit.

Gonny werkte als baliemedewerker bij Stadhuis Sloten welke samenwerkte met het museum. Zodanig kreeg ze een gecombineerde baliefunctie bij beide organisaties. Nu beide musea gescheiden zijn, wordt de balie van het museum door vrijwilligers beheerd en is Gonny doorgestroomd in het museum.

Het topstuk van Gonny is de Grensleeuw, één van de oudste objecten uit het museum. Deze leeuw stond aan de waterkant van de Heerensloot als symbool voor het punt waar de drie grietenijen elkaar ontmoeten. “De leeuw heeft jaren lang gekampeerd in het steegje tussen het museumpand en depothuisje” vertelt Peter. Enkele jaren geleden is de verwaarloosde leeuw gered van de ondergang en nu heeft hij een prominente plek in het museum.

Magische kerst in het Museum

Magische kerst in het Museum

Waar ga jij naartoe voor de ultieme kerstsfeer? Naar het museum natuurlijk! Van 11 december 2018 tot en met 6 januari 2019 komt de kerst tot leven in Museum Heerenveen. Het hele museum is in... Lees meer

Tekeningen Elske Schotanus in de Pronkkeamer

Tekeningen Elske Schotanus in de Pronkkeamer

In de Pronkkeamer van het Museum Heerenveen is de gehele maand december werk te zien van Elske Schotanus. Sinds 1994 werkt zij voornamelijk naar model, snel en in een los en krachtig handschrift. Daar... Lees meer

Kerstweekend Heerenveen 14 t/m 16 dec.

Kerstweekend Heerenveen 14 t/m 16 dec.

Heerenveen pakt dit jaar daarom weer flink uit om inwoners van alle leeftijden een fijne kerstmarkt te bezorgen. Het hele centrum zal ook dít jaar de plek zijn om elkaar te ontmoeten. Nieuw dit jaar i... Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Pronkkeamer

Pronkkeamer

Elke maand een nieuwe verrassing in de Pronkkeamer van Heerenveen. Loop gerust even binnen, gratis entree!

Weblog

Weblogcompilatie

Neem een kijkje achter de schermen bij het museum en leer onze medewerkers kennen!

Historisch documentatiecentrum

biblio

Het Historisch documentatiecentrum heeft een uitgebreide cultuurhistorische foto-, kranten- en boekencollectie van Heerenveen en omstreken.

Achtergrond