Mogen wij Gonny Hornstra-Nagelhout even aan u voorstellen..?

Gepubliceerd op 28 mei 2015
Mogen wij Gonny Hornstra-Nagelhout even aan u voorstellen..?

“Zijn de rode lakschoenen met sleehak, maat 40 nog aanwezig?” Gonny kijkt er niet van op als ze de telefoon in het museum opneemt en deze vraag hoort. Regelmatig krijgt ze vragen die bedoeld zijn voor schoenenwinkel Van Haren.

Gonny is werkzaam als coördinator vrijwilliger, ze is het aanspreekpunt voor de vrijwilligers en verantwoordelijk voor het maken van roosters en informatieverstrekking. “Ik probeer de verbondenheid te zoeken tussen het museum en de vrijwilligers en ons daar over en weer voor in te zetten,” legt Gonny uit.

Gonny werkte als baliemedewerker bij Stadhuis Sloten welke samenwerkte met het museum. Zodanig kreeg ze een gecombineerde baliefunctie bij beide organisaties. Nu beide musea gescheiden zijn, wordt de balie van het museum door vrijwilligers beheerd en is Gonny doorgestroomd in het museum.

Het topstuk van Gonny is de Grensleeuw, één van de oudste objecten uit het museum. Deze leeuw stond aan de waterkant van de Heerensloot als symbool voor het punt waar de drie grietenijen elkaar ontmoeten. “De leeuw heeft jaren lang gekampeerd in het steegje tussen het museumpand en depothuisje” vertelt Peter. Enkele jaren geleden is de verwaarloosde leeuw gered van de ondergang en nu heeft hij een prominente plek in het museum.

Nadjeschda en I ♥ Yesterday!

Nadjeschda en I ♥ Yesterday!

Nadja Willems, zal in februari in de Pronkkeamer twee van haar series laten zien. De serie portretten, genaamd Nadjeschda zijn gebaseerd op haar beroemde Russische oermoeder Nadjeschda von Meck. Afgel... Lees meer

Night at the Museum!

Night at the Museum!

Ontmoet de tot leven gekomen museumobjecten in Museum Heerenveen! Op vrijdag 15 februari 2019 organiseert Museum Heerenveen een spannend evenement om de voorjaarsvakantie in te luiden. Tijdens de Nigh... Lees meer

Help pake en beppe de vakantie door!

Help pake en beppe de vakantie door!

Tijdens de voorjaarsvakantie helpt Museum Heerenveen ‘Pake en Beppe de vakantie door’. Het thema is dit jaar: "Lekker ite, neat weismite". Het is voor ouders en grootouders soms een flinke uitdaging o... Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Pronkkeamer

Pronkkeamer

Elke maand een nieuwe verrassing in de Pronkkeamer van Heerenveen. Loop gerust even binnen, gratis entree!

Weblog

Weblogcompilatie

Neem een kijkje achter de schermen bij het museum en leer onze medewerkers kennen!

Historisch documentatiecentrum

biblio

Het Historisch documentatiecentrum heeft een uitgebreide cultuurhistorische foto-, kranten- en boekencollectie van Heerenveen en omstreken.

Achtergrond