Mogen wij Gerjan Groot Roessink even aan u voorstellen..?

Gepubliceerd op 28 mei 2015
Mogen wij Gerjan Groot Roessink even aan u voorstellen..?

“Ik ben Gerjan uit Wolvega,” zo stelde hij zich voor. Alleen deze zin is echter niet genoeg om kennis met hem te maken. Mogen wij Gerjan Groot Roessink aan u voorstellen?

Gerjan begon hier enkele maanden geleden als weekendvrijwilliger. Hij verzorgde hoofdzakelijk de koffie voor de bezoekers. Inmiddels is Gerjan doordeweeks ook in het museum te vinden, niet meer bij de koffie, maar achter de balie.

Voorheen was hij werkzaam in een heel ander milieu: Gerjan was schadebehandelaar. Hij is in het museum gaan werken, omdat hij iets zocht wat bij zijn interesses aansloot. “Hoe ze Heerenveen zo uit het water getrokken hebben, dat is toch bijzonder.” De geschiedenis van de omgeving Heerenveen boeit Gerjan. Hetgeen hem het meest opvalt in het museum zijn de objecten met de tram – de modeltram en de afbeeldingen. “Dat die hier vroeger gewoon door Heerenveen hobbelde,” hij kan het zich nauwelijks voorstellen. “Waar ging die tram eigenlijk naartoe?”

Speciaal voor Gerjan: de tramlijn liep tussen Heerenveen en Joure, en maakte tussenstops in Oudehaske en Haskerhorne. Vanuit Joure was er een aansluiting op de tram richting Lemmer.
Nieuwsgierig geworden naar de tram? Kom eens kijken in het museum.

Magische kerst in het Museum

Magische kerst in het Museum

Waar ga jij naartoe voor de ultieme kerstsfeer? Naar het museum natuurlijk! Van 11 december 2018 tot en met 6 januari 2019 komt de kerst tot leven in Museum Heerenveen. Het hele museum is in... Lees meer

Tekeningen Elske Schotanus in de Pronkkeamer

Tekeningen Elske Schotanus in de Pronkkeamer

In de Pronkkeamer van het Museum Heerenveen is de gehele maand december werk te zien van Elske Schotanus. Sinds 1994 werkt zij voornamelijk naar model, snel en in een los en krachtig handschrift. Daar... Lees meer

Kerstweekend Heerenveen 14 t/m 16 dec.

Kerstweekend Heerenveen 14 t/m 16 dec.

Heerenveen pakt dit jaar daarom weer flink uit om inwoners van alle leeftijden een fijne kerstmarkt te bezorgen. Het hele centrum zal ook dít jaar de plek zijn om elkaar te ontmoeten. Nieuw dit jaar i... Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Pronkkeamer

Pronkkeamer

Elke maand een nieuwe verrassing in de Pronkkeamer van Heerenveen. Loop gerust even binnen, gratis entree!

Weblog

Weblogcompilatie

Neem een kijkje achter de schermen bij het museum en leer onze medewerkers kennen!

Historisch documentatiecentrum

biblio

Het Historisch documentatiecentrum heeft een uitgebreide cultuurhistorische foto-, kranten- en boekencollectie van Heerenveen en omstreken.

Achtergrond