Mogen wij Gerjan Groot Roessink even aan u voorstellen..?

Gepubliceerd op 28 mei 2015
Mogen wij Gerjan Groot Roessink even aan u voorstellen..?

“Ik ben Gerjan uit Wolvega,” zo stelde hij zich voor. Alleen deze zin is echter niet genoeg om kennis met hem te maken. Mogen wij Gerjan Groot Roessink aan u voorstellen?

Gerjan begon hier enkele maanden geleden als weekendvrijwilliger. Hij verzorgde hoofdzakelijk de koffie voor de bezoekers. Inmiddels is Gerjan doordeweeks ook in het museum te vinden, niet meer bij de koffie, maar achter de balie.

Voorheen was hij werkzaam in een heel ander milieu: Gerjan was schadebehandelaar. Hij is in het museum gaan werken, omdat hij iets zocht wat bij zijn interesses aansloot. “Hoe ze Heerenveen zo uit het water getrokken hebben, dat is toch bijzonder.” De geschiedenis van de omgeving Heerenveen boeit Gerjan. Hetgeen hem het meest opvalt in het museum zijn de objecten met de tram – de modeltram en de afbeeldingen. “Dat die hier vroeger gewoon door Heerenveen hobbelde,” hij kan het zich nauwelijks voorstellen. “Waar ging die tram eigenlijk naartoe?”

Speciaal voor Gerjan: de tramlijn liep tussen Heerenveen en Joure, en maakte tussenstops in Oudehaske en Haskerhorne. Vanuit Joure was er een aansluiting op de tram richting Lemmer.
Nieuwsgierig geworden naar de tram? Kom eens kijken in het museum.

Nadjeschda en I ♥ Yesterday!

Nadjeschda en I ♥ Yesterday!

Nadja Willems, zal in februari in de Pronkkeamer twee van haar series laten zien. De serie portretten, genaamd Nadjeschda zijn gebaseerd op haar beroemde Russische oermoeder Nadjeschda von Meck. Afgel... Lees meer

Night at the Museum!

Night at the Museum!

Ontmoet de tot leven gekomen museumobjecten in Museum Heerenveen! Op vrijdag 15 februari 2019 organiseert Museum Heerenveen een spannend evenement om de voorjaarsvakantie in te luiden. Tijdens de Nigh... Lees meer

Help pake en beppe de vakantie door!

Help pake en beppe de vakantie door!

Tijdens de voorjaarsvakantie helpt Museum Heerenveen ‘Pake en Beppe de vakantie door’. Het thema is dit jaar: "Lekker ite, neat weismite". Het is voor ouders en grootouders soms een flinke uitdaging o... Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Pronkkeamer

Pronkkeamer

Elke maand een nieuwe verrassing in de Pronkkeamer van Heerenveen. Loop gerust even binnen, gratis entree!

Weblog

Weblogcompilatie

Neem een kijkje achter de schermen bij het museum en leer onze medewerkers kennen!

Historisch documentatiecentrum

biblio

Het Historisch documentatiecentrum heeft een uitgebreide cultuurhistorische foto-, kranten- en boekencollectie van Heerenveen en omstreken.

Achtergrond