Mogen wij Margo Zarks even aan u voorstellen..?

Gepubliceerd op 28 mei 2015
Mogen wij Margo Zarks even aan u voorstellen..?

Elke ochtend rond vijf uur op het station in Heerenveen, om in Amsterdam als ouderenverzorgster te werken. Dat is wat Margo Zarks vijf jaar lang deed voor zij interieurverzorgster was bij Museum Heerenveen.

Eerder toen Margo in Suriname, haar geboorteland, woonde, werkte ze eveneens als ouderenverzorgster in Suriname. Daar gaat het er tamelijk anders aan toe dan in Nederland. Naast ouderen verzorgen deed ze keukenwerkzaamheden en andere werkzaamheden buiten haar vakgebied.

Margo verzorgt intussen al vijftien jaar elke dag het interieur van het museum. Na alle voorbijgaande jaren voelt ze zich op haar gemakt binnen het museum en vindt ze vooral de collega’s erg aardig. ‘Vroeger had ik geen ambitie in musea, nu ik er werk begint het mij steeds meer te boeien,’ vertelt Margo bescheiden.

Topstuk
Margo vindt de objecten in archeologiekast, waar ook Gonny haar topstuk de Grensleeuw in staat, erg mooi. Eenmaal op Pake’s Zolder aangekomen, geeft ze toch de voorkeur aan de voorstelling waarbij paspoppen traditionele kleding dragen, met daarachter het bord van het geschilderde beeldverhaal van de bloedige moord in Knollenburg.

Beeldentuin tentoonstelling

Beeldentuin tentoonstelling

Het Friese 11fountains project is een succes. Zoals vroeger de oude lindeboom in het dorp, zo vormen de 11 fonteinen ieder in ‘hun’ stad een centrale plek van samenkomst. Ze symboliseren het in Friesl... Lees meer

Jan Reus, Aan welke kant sta je?

Jan Reus, Aan welke kant sta je?

Jan Reus denkt en drukt zich uit in beelden, want één beeld zegt meer dan honderd woorden. Reus ontwikkelt in wat hij zelf zijn pictografische schilderijen noemt een geheel eigen, ogenschijnlijk clich... Lees meer

In het spoor van professor Rudolph Pabus Cleveringa

In het spoor van professor Rudolph Pabus Cleveringa

Professor Cleveringa (1894-1980) is in binnen- en buitenland bekend vanwege zijn openlijke protest op 26 november 1940 als Leids hoogleraar tegen de schending van burgerrechten van Joodse Nederlanders... Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Pronkkeamer

Pronkkeamer

Elke maand een nieuwe verrassing in de Pronkkeamer van Heerenveen. Loop gerust even binnen, gratis entree!

Weblog

Weblogcompilatie

Neem een kijkje achter de schermen bij het museum en leer onze medewerkers kennen!

Historisch documentatiecentrum

biblio

Het Historisch documentatiecentrum heeft een uitgebreide cultuurhistorische foto-, kranten- en boekencollectie van Heerenveen en omstreken.

Achtergrond