Mogen wij Margo Zarks even aan u voorstellen..?

Gepubliceerd op 28 mei 2015
Mogen wij Margo Zarks even aan u voorstellen..?

Elke ochtend rond vijf uur op het station in Heerenveen, om in Amsterdam als ouderenverzorgster te werken. Dat is wat Margo Zarks vijf jaar lang deed voor zij interieurverzorgster was bij Museum Heerenveen.

Eerder toen Margo in Suriname, haar geboorteland, woonde, werkte ze eveneens als ouderenverzorgster in Suriname. Daar gaat het er tamelijk anders aan toe dan in Nederland. Naast ouderen verzorgen deed ze keukenwerkzaamheden en andere werkzaamheden buiten haar vakgebied.

Margo verzorgt intussen al vijftien jaar elke dag het interieur van het museum. Na alle voorbijgaande jaren voelt ze zich op haar gemakt binnen het museum en vindt ze vooral de collega’s erg aardig. ‘Vroeger had ik geen ambitie in musea, nu ik er werk begint het mij steeds meer te boeien,’ vertelt Margo bescheiden.

Topstuk
Margo vindt de objecten in archeologiekast, waar ook Gonny haar topstuk de Grensleeuw in staat, erg mooi. Eenmaal op Pake’s Zolder aangekomen, geeft ze toch de voorkeur aan de voorstelling waarbij paspoppen traditionele kleding dragen, met daarachter het bord van het geschilderde beeldverhaal van de bloedige moord in Knollenburg.

Magische kerst in het Museum

Magische kerst in het Museum

Waar ga jij naartoe voor de ultieme kerstsfeer? Naar het museum natuurlijk! Van 11 december 2018 tot en met 6 januari 2019 komt de kerst tot leven in Museum Heerenveen. Het hele museum is in... Lees meer

Tekeningen Elske Schotanus in de Pronkkeamer

Tekeningen Elske Schotanus in de Pronkkeamer

In de Pronkkeamer van het Museum Heerenveen is de gehele maand december werk te zien van Elske Schotanus. Sinds 1994 werkt zij voornamelijk naar model, snel en in een los en krachtig handschrift. Daar... Lees meer

Kerstweekend Heerenveen 14 t/m 16 dec.

Kerstweekend Heerenveen 14 t/m 16 dec.

Heerenveen pakt dit jaar daarom weer flink uit om inwoners van alle leeftijden een fijne kerstmarkt te bezorgen. Het hele centrum zal ook dít jaar de plek zijn om elkaar te ontmoeten. Nieuw dit jaar i... Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Pronkkeamer

Pronkkeamer

Elke maand een nieuwe verrassing in de Pronkkeamer van Heerenveen. Loop gerust even binnen, gratis entree!

Weblog

Weblogcompilatie

Neem een kijkje achter de schermen bij het museum en leer onze medewerkers kennen!

Historisch documentatiecentrum

biblio

Het Historisch documentatiecentrum heeft een uitgebreide cultuurhistorische foto-, kranten- en boekencollectie van Heerenveen en omstreken.

Achtergrond