Mogen wij Margo Zarks even aan u voorstellen..?

Gepubliceerd op 28 mei 2015
Mogen wij Margo Zarks even aan u voorstellen..?

Elke ochtend rond vijf uur op het station in Heerenveen, om in Amsterdam als ouderenverzorgster te werken. Dat is wat Margo Zarks vijf jaar lang deed voor zij interieurverzorgster was bij Museum Heerenveen.

Eerder toen Margo in Suriname, haar geboorteland, woonde, werkte ze eveneens als ouderenverzorgster in Suriname. Daar gaat het er tamelijk anders aan toe dan in Nederland. Naast ouderen verzorgen deed ze keukenwerkzaamheden en andere werkzaamheden buiten haar vakgebied.

Margo verzorgt intussen al vijftien jaar elke dag het interieur van het museum. Na alle voorbijgaande jaren voelt ze zich op haar gemakt binnen het museum en vindt ze vooral de collega’s erg aardig. ‘Vroeger had ik geen ambitie in musea, nu ik er werk begint het mij steeds meer te boeien,’ vertelt Margo bescheiden.

Topstuk
Margo vindt de objecten in archeologiekast, waar ook Gonny haar topstuk de Grensleeuw in staat, erg mooi. Eenmaal op Pake’s Zolder aangekomen, geeft ze toch de voorkeur aan de voorstelling waarbij paspoppen traditionele kleding dragen, met daarachter het bord van het geschilderde beeldverhaal van de bloedige moord in Knollenburg.

Nadjeschda en I ♥ Yesterday!

Nadjeschda en I ♥ Yesterday!

Nadja Willems, zal in februari in de Pronkkeamer twee van haar series laten zien. De serie portretten, genaamd Nadjeschda zijn gebaseerd op haar beroemde Russische oermoeder Nadjeschda von Meck. Afgel... Lees meer

Night at the Museum!

Night at the Museum!

Ontmoet de tot leven gekomen museumobjecten in Museum Heerenveen! Op vrijdag 15 februari 2019 organiseert Museum Heerenveen een spannend evenement om de voorjaarsvakantie in te luiden. Tijdens de Nigh... Lees meer

Help pake en beppe de vakantie door!

Help pake en beppe de vakantie door!

Tijdens de voorjaarsvakantie helpt Museum Heerenveen ‘Pake en Beppe de vakantie door’. Het thema is dit jaar: "Lekker ite, neat weismite". Het is voor ouders en grootouders soms een flinke uitdaging o... Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Pronkkeamer

Pronkkeamer

Elke maand een nieuwe verrassing in de Pronkkeamer van Heerenveen. Loop gerust even binnen, gratis entree!

Weblog

Weblogcompilatie

Neem een kijkje achter de schermen bij het museum en leer onze medewerkers kennen!

Historisch documentatiecentrum

biblio

Het Historisch documentatiecentrum heeft een uitgebreide cultuurhistorische foto-, kranten- en boekencollectie van Heerenveen en omstreken.

Achtergrond