Lezing ontstaan Heerenveen

Gepubliceerd op 31 mei 2022
Lezing ontstaan Heerenveen

Henk Kok houdt op 28 juni speciaal voor vrienden van het museum en leden van de Stichting Historie Heerenveen een lezing over het ontstaan van Heerenveen. De lezing start om 19.30uur en zal tot ca. 21.30uur duren. Aanmelden is verplicht. We gaan terug naar het jaar 1550. Vanuit daar kijken we vooruit tot ca. 1850. Lijkt het je interessant om meer van het 'vroegere' Heerenveen te weten? Kom dan naar deze lezing over de ontstaansgeschiedenis. 

Wat ga je horen

Henk Kok gaat o.a. vertellen over hoe Heerenveen eruit zag voordat er sprake was van een Heerenveen? Was het er woest en ledig en vooral nat bij het veenriviertje de Dracht(e)? Wanneer was er een eerste bebouwing, wanneer werden de vaarten gegraven? Hoe ontwikkelde de bebouwing zich verder tot aan +/- 1850? Wat was de rol van ridder Pieter Hessels van Dekema bij de start van de Dekema, Cuyck, Foeyts, (DCF) Veencompagnie? De verhalen gaan door tot de tachtigjarige oorlog. Henk Kok is rondleider, museumdocent en stadsgids in Heerenveen.  

Praktische informatie

De lezing wordt gehouden op 28 juni in het Museumcafé van Museum Heerenveen aan de Minckelersstraat 11. Ze wordt in samenwerking met de Stichting Historie Heerenveen georganiseerd. De inloop is vanaf 19.00uur. Aanmelden is noodzakelijk en kan hier via de email of telefonisch via 0513-623408.  

De lezing is alleen voor Vrienden van het museum en donateurs van Stichting Historisch Heerenveen. Neem je Vriendenpas of donateurspas mee! De lezing kost € 5,00 inclusief een kopje koffie of thee. Nog geen Vriend? Voor slechts € 20,00 ben je al een heel jaar lid. Klik hier voor meer informatie.  

Datum: 28 juni 2022
Tijden: 19.30u
Inloop: 19.00u
Duur: 2 uur (inclusief pauze en vragenkwartier)
Kosten: € 5,00 voor Vrienden en leden
Opgeven: Verplicht

Ontwerp zonder titel
Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Rondleiding

ZILVERZAAL2

Haal meer uit je bezoek en vraag één van onze rondleiders mee!  

Historisch documentatie centrum

biblio

Onderzoek je geschiedenis in het Historisch documentatie centrum van Heerenveen.

Word ook Vriend

Vrienden

Steun ons museum en word Vriend en steun het verhaal van Heerenveen!

Achtergrond