Pop-up expositie tijdens Kunstroute Heerenveen

Gepubliceerd op 15 augustus 2018
Pop-up expositie tijdens Kunstroute Heerenveen

15 en 16 september: In het Friese culturele jaar hebben kunstenares Mirjam Torenbeek en fotografe Reiny Bourgonje een bijzondere invulling bedacht voor hun deelname aan de Kunstroute Heerenveen. De werken van de kunstenaressen zijn te bezichtigen in het Kunstcafé van Museum Heerenveen. De lichte ruimte, de opmerkelijke vorm in de glazen pui en de daarachter verscholen intieme beeldentuin maken deze ruimte tot een bijzondere pop-up expositieruimte. De tentoonstelling is gratis te bezichtigen op 15 en 16 september van 11.00 – 17.00 uur.

'I LOVE MYSELF'

'Ik wil iets nieuws creëren dat van waarde is: bezield en persoonlijk. Als ik daardoor mensen inspireer, is dat een cadeautje voor me. Ik schilder vrouwen om te laten zien hoe ze van zichzelf houden: vrouwelijke erotiek. De Grieken noemden deze zelfliefde Philautia. I LOVE MYSELF. Voor veel vrouwen niet zo vanzelfsprekend…' Een schilderij is voor "Torenbeek geslaagd als je er door geraakt wordt, misschien wel door de bezieling die er door heen schemert. Tijdens het schilderen kruipt Torenbeek in de huid van degene die ze schildert. Een intiem proces vol aandacht en concentratie, waarin het gevoel van tijd volkomen verdwijnt. Behalve schilderen is ze sterk sociaal betrokken: 'als ik mensen kan inspireren om zich te ontwikkelen dan is dat voor mij ook weer inspirerend.' Extra leuk: tijdens de kunstroute kunt u een kijkje nemen in het atelier van Mirjam Torenbeek in de Heerenveense School!

could it be me klein
Reiny-Bourgonje-1-200x300

'Hun dorp in Friesland, dat is hun plek op aarde'

Een eigen plek op aarde is niet vanzelfsprekend….zo ook voor de door Reiny Bourgonje gefotografeerde adoptiekinderen. Misschien raken bij deze kinderen de geuren en kleuren die herinneren aan hun geboorteland wel een gevoelige snaar. In hun jonge leventje hebben ze al veel meegemaakt, daar op die plek, toen hun plek op aarde. Deze kinderen zijn wereldburgers, Nederlanders, Afrikanen, Chinezen en tegelijkertijd Friezen, alles in een. Ze zijn gewoon Friese kinderen met twee blanke ouders. Ze zijn hooguit kleurenblind, want zij zien geen enkel verschil.

logo_kunstroute

Kunstroute Heerenveen

Op 15 en 16 september openen lokale kunstenaars in Heerenveen een weekend lang hun ateliers voor alle mensen die een kijkje willen nemen in deze mooie, maar vaak verborgen wereld. De kunstenaars zijn uiteraard zelf aanwezig waardoor u niet alleen hun werk kunt bewonderen – en kopen – maar ook de unieke kans krijgt om persoonlijk vragen te stellen, te discussiëren en meer te weten te komen over hun werk, techniek en inspiratiebronnen. Er is een route uitgestippeld. Flyers met de routekaart zijn verkrijgbaar bij: Museum Heerenveen, Bibliotheek Heerenveen, sponsoren en de kunstenaarslocaties. Kijk hier voor meer informatie.

Nadjeschda en I ♥ Yesterday!

Nadjeschda en I ♥ Yesterday!

Nadja Willems, zal in februari in de Pronkkeamer twee van haar series laten zien. De serie portretten, genaamd Nadjeschda zijn gebaseerd op haar beroemde Russische oermoeder Nadjeschda von Meck. Afgel... Lees meer

Night at the Museum!

Night at the Museum!

Ontmoet de tot leven gekomen museumobjecten in Museum Heerenveen! Op vrijdag 15 februari 2019 organiseert Museum Heerenveen een spannend evenement om de voorjaarsvakantie in te luiden. Tijdens de Nigh... Lees meer

Help pake en beppe de vakantie door!

Help pake en beppe de vakantie door!

Tijdens de voorjaarsvakantie helpt Museum Heerenveen ‘Pake en Beppe de vakantie door’. Het thema is dit jaar: "Lekker ite, neat weismite". Het is voor ouders en grootouders soms een flinke uitdaging o... Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Pronkkeamer

Pronkkeamer

Elke maand een nieuwe verrassing in de Pronkkeamer van Heerenveen. Loop gerust even binnen, gratis entree!

Weblog

Weblogcompilatie

Neem een kijkje achter de schermen bij het museum en leer onze medewerkers kennen!

Historisch documentatiecentrum

biblio

Het Historisch documentatiecentrum heeft een uitgebreide cultuurhistorische foto-, kranten- en boekencollectie van Heerenveen en omstreken.

Achtergrond