Coole Kids TURF-LAB 26 oktober

Gepubliceerd op 3 oktober 2018
Coole Kids TURF-LAB 26 oktober

Tijdens de Coole Museumkidsnacht kun jij aan de slag in het Kids TURF-LAB, speciaal en alleen voor kinderen. Samen met beeldend kunstenaar Wietske Lycklama à Nijeholt (LF2018 project Haren in de Wind) gaan je werken aan een uniek product met turf en water. Wat kun je doen met turf, hoe ziet het eruit en wat gebeurt er als je turf in aanraking brengt met water? Ontdek het tijdens het turf-lab in Museum Heerenveen.

Praktische informatie

Datum: 26 oktober tussen 17.00 - 21.00 uur
Voor wie: speciaal voor kinderen
Locatie: Kunstcafé Museum Heerenveen, Minckelersstraat 11.
Entree: Gratis op vertoon van een geldig entreebewijs

Het kunstobject is na afloop van de workshop aan te schaffen tegen een geringe vergoeding van EUR 7,50.  

Over Wietske Lycklama à Nijeholt

Als artistiek leider van hedendaagse kunst in community art en kunstprojecten maakt Wietske verbinding tussen heden en verleden. Voor een ‘geaard’ kunstwerk, product of groot project met een breed draagvlak in de openbare ruimte. Haar laatste project is 'Haren in de wind', een interactieve belevingsinstallatie. Haren in de wind is nog te bezoeken t/m 21 oktober 2018 in Langezwaag. Klik hier voor meer informatie.  

Wietske houdt van diversiteit en speelt graag met materialen. Het mooiste aspect bij deze manier van werken? De juiste balans vinden tussen verschillende technieken, de relatie van het heden naar het verleden en de aanwezige omgeving. 

Achtergrond

Het TURF-LAB is een onderzoek naar de ontwikkeling van verschillende unieke streekproducten. De identiteit van onze streek is de basis van elk product. Turf als brandstof maakte de bevolkingsgroei en de industrialisatie mogelijk. Zonder turf was er geen Gouden Eeuw geweest. Er kwam steeds meer vraag en werd er met de verkoop en het vervoer veel geld verdiend. Turf werd niet voor niets het ‘Bruine Goud’ genoemd. De andere kant van deze geschiedenis is de uitbuiting van veenarbeiders, moeilijke en zware omstandigheden, water, kou en ellende. De grote sociale ongelijkheid. Vierhonderd jaar turfwinning en de daaropvolgende inpoldering en ontginning hebben het landschap rond Heerenveen een geheel eigen karakter gegeven. In het Turf-lab gaan we onderzoek doen naar turf om te komen tot een uniek streekproduct.

Nadjeschda en I ♥ Yesterday!

Nadjeschda en I ♥ Yesterday!

Nadja Willems, zal in februari in de Pronkkeamer twee van haar series laten zien. De serie portretten, genaamd Nadjeschda zijn gebaseerd op haar beroemde Russische oermoeder Nadjeschda von Meck. Afgel... Lees meer

Night at the Museum!

Night at the Museum!

Ontmoet de tot leven gekomen museumobjecten in Museum Heerenveen! Op vrijdag 15 februari 2019 organiseert Museum Heerenveen een spannend evenement om de voorjaarsvakantie in te luiden. Tijdens de Nigh... Lees meer

Help pake en beppe de vakantie door!

Help pake en beppe de vakantie door!

Tijdens de voorjaarsvakantie helpt Museum Heerenveen ‘Pake en Beppe de vakantie door’. Het thema is dit jaar: "Lekker ite, neat weismite". Het is voor ouders en grootouders soms een flinke uitdaging o... Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Pronkkeamer

Pronkkeamer

Elke maand een nieuwe verrassing in de Pronkkeamer van Heerenveen. Loop gerust even binnen, gratis entree!

Weblog

Weblogcompilatie

Neem een kijkje achter de schermen bij het museum en leer onze medewerkers kennen!

Historisch documentatiecentrum

biblio

Het Historisch documentatiecentrum heeft een uitgebreide cultuurhistorische foto-, kranten- en boekencollectie van Heerenveen en omstreken.

Achtergrond