Magische kerst in het Museum

Gepubliceerd op 22 november 2018
Magische kerst in het Museum

Waar ga jij naartoe voor de ultieme kerstsfeer? Naar het museum natuurlijk! Van 11 december 2018 tot en met 6 januari 2019 komt de kerst tot leven in Museum Heerenveen. Het hele museum is in kerstsfeer gehuld, de tafels zijn gedekt, kerstbomen versierd en guirlandes sieren de schouwen in de statige kamers. Het familieprogramma tijdens de kerstvakantie zit boordevol knutselactiviteiten. Van 14 t/m 16 december staat de Kerstmarkt Heerenveen zelfs op de stoep van het museum. De kraampjes, foodtrucks en schaatsbaantje 'klein Thialf' maken de ultieme kerstbeleving compleet. In dit Heerenveense kerstweekend is het museum zelfs gratis toegankelijk.

Kerstliefhebber kunnen dit jaar wederom hun hart ophalen in Museum Heerenveen. Het statige herenhuis en de aangrenzende oude school zijn voor de gelegenheid omgetoverd tot een sfeervol kerstmuseum. In diverse zalen staan rijk versierde kerstbomen en kerstversiering. De tafels in de sfeerkamers zijn gedekt met het mooiste servies en winterse lekkernijen. Zelfs op (de maquette van) lustoord Oranjewoud heeft het gesneeuwd en er staat een kerstboom op het terrein. De sfeerverlichting, groenguirlandes en kransen langs de schouwen, stoven met theeketeltjes brengen u terug naar de kersttijd van weleer.

IMG_20171214_110653_094

Kerstmarkt Heerenveen

Heerenveen pakt dit jaar daarom weer flink uit om inwoners van alle leeftijden een fijne kerstmarkt te bezorgen. Het hele centrum zal ook dít jaar de plek zijn om elkaar te ontmoeten. Nieuw dit jaar is: ‘Het Kerstmarktplein’. Als een soort spil van de kerstmarkt wordt het Ernst van Harenplein, grenzend aan Museum Heerenveen, omgedoopt tot een dynamisch ‘kerstmarktplein’ waar van alles te doen is. Lees hier meer over alle activiteiten van de kerstmarkt.

Kinderactiviteiten in de kerstvakantie

In de kerstvakantie zijn er elke dag activiteiten. Maak bijvoorbeeld een wollen kerstboomversiering of kerstkaart. Daar hoort natuurlijk een kopje warme chocolademelk bij. De activiteiten inclusief warme chocolademelk zijn gratis bij een geldig museumentree. Kerst in het museum is te zien tot en met 6 januari.

Kerst

Magische kerst in het Museum

Magische kerst in het Museum

Waar ga jij naartoe voor de ultieme kerstsfeer? Naar het museum natuurlijk! Van 11 december 2018 tot en met 6 januari 2019 komt de kerst tot leven in Museum Heerenveen. Het hele museum is in... Lees meer

Tekeningen Elske Schotanus in de Pronkkeamer

Tekeningen Elske Schotanus in de Pronkkeamer

In de Pronkkeamer van het Museum Heerenveen is de gehele maand december werk te zien van Elske Schotanus. Sinds 1994 werkt zij voornamelijk naar model, snel en in een los en krachtig handschrift. Daar... Lees meer

Kerstweekend Heerenveen 14 t/m 16 dec.

Kerstweekend Heerenveen 14 t/m 16 dec.

Heerenveen pakt dit jaar daarom weer flink uit om inwoners van alle leeftijden een fijne kerstmarkt te bezorgen. Het hele centrum zal ook dít jaar de plek zijn om elkaar te ontmoeten. Nieuw dit jaar i... Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Pronkkeamer

Pronkkeamer

Elke maand een nieuwe verrassing in de Pronkkeamer van Heerenveen. Loop gerust even binnen, gratis entree!

Weblog

Weblogcompilatie

Neem een kijkje achter de schermen bij het museum en leer onze medewerkers kennen!

Historisch documentatiecentrum

biblio

Het Historisch documentatiecentrum heeft een uitgebreide cultuurhistorische foto-, kranten- en boekencollectie van Heerenveen en omstreken.

Achtergrond