Mogen wij Jitse van Riezen even aan u voorstellen?

Gepubliceerd op 28 mei 2015
Mogen wij Jitse van Riezen even aan u voorstellen?

“De jongen achter de balie is wel leuk, groetjes beppe,” misschien heeft u deze reactie ook gelezen in het gastenboek. Wie is die jongen achter de balie eigenlijk?

Jitse en de maquette
Deze week stellen wij hem aan u voor: Jitse van Riezen. Jitse is baliemedewerker. Hij werkt inmiddels anderhalf jaar in het museum. Hij is de eerste persoon die bezoekers zien, hij ziet het daarom als zijn verantwoordelijkheid dat de bezoekers zich thuis zullen voelen in het museum.

Wat de museumobjecten betreft heeft hij niet echt een favoriet topstuk. “Die buste van Ferdinand Domela Nieuwenhuis viel mij wel op,” concludeert hij, “weet je welke ik bedoel?” Jitse loopt mee door het museum om de buste op te zoeken. Na even te hebben rondgestruind in de Domela Nieuwenhuis-zaal en een blik te hebben geworpen in de studeerkamer van Domela Nieuwenhuis, ziet hij de buste nog niet staan.

Zou de buste er nog zijn? Naast de buste, vindt Jitse de maquette leuk. Deze is er in ieder geval wel, en, goed vindbaar: om de maquette kan je bovendien niet heen als je door het museum loopt.
Dus, hierbij willen wij aan u voorstellen, Jitse, niet met de buste van Domela Nieuwenhuis maar met de maquette.

Magische kerst in het Museum

Magische kerst in het Museum

Waar ga jij naartoe voor de ultieme kerstsfeer? Naar het museum natuurlijk! Van 11 december 2018 tot en met 6 januari 2019 komt de kerst tot leven in Museum Heerenveen. Het hele museum is in... Lees meer

Tekeningen Elske Schotanus in de Pronkkeamer

Tekeningen Elske Schotanus in de Pronkkeamer

In de Pronkkeamer van het Museum Heerenveen is de gehele maand december werk te zien van Elske Schotanus. Sinds 1994 werkt zij voornamelijk naar model, snel en in een los en krachtig handschrift. Daar... Lees meer

Kerstweekend Heerenveen 14 t/m 16 dec.

Kerstweekend Heerenveen 14 t/m 16 dec.

Heerenveen pakt dit jaar daarom weer flink uit om inwoners van alle leeftijden een fijne kerstmarkt te bezorgen. Het hele centrum zal ook dít jaar de plek zijn om elkaar te ontmoeten. Nieuw dit jaar i... Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Pronkkeamer

Pronkkeamer

Elke maand een nieuwe verrassing in de Pronkkeamer van Heerenveen. Loop gerust even binnen, gratis entree!

Weblog

Weblogcompilatie

Neem een kijkje achter de schermen bij het museum en leer onze medewerkers kennen!

Historisch documentatiecentrum

biblio

Het Historisch documentatiecentrum heeft een uitgebreide cultuurhistorische foto-, kranten- en boekencollectie van Heerenveen en omstreken.

Achtergrond