Mogen wij Jitse van Riezen even aan u voorstellen?

Gepubliceerd op 28 mei 2015
Mogen wij Jitse van Riezen even aan u voorstellen?

“De jongen achter de balie is wel leuk, groetjes beppe,” misschien heeft u deze reactie ook gelezen in het gastenboek. Wie is die jongen achter de balie eigenlijk?

Jitse en de maquette
Deze week stellen wij hem aan u voor: Jitse van Riezen. Jitse is baliemedewerker. Hij werkt inmiddels anderhalf jaar in het museum. Hij is de eerste persoon die bezoekers zien, hij ziet het daarom als zijn verantwoordelijkheid dat de bezoekers zich thuis zullen voelen in het museum.

Wat de museumobjecten betreft heeft hij niet echt een favoriet topstuk. “Die buste van Ferdinand Domela Nieuwenhuis viel mij wel op,” concludeert hij, “weet je welke ik bedoel?” Jitse loopt mee door het museum om de buste op te zoeken. Na even te hebben rondgestruind in de Domela Nieuwenhuis-zaal en een blik te hebben geworpen in de studeerkamer van Domela Nieuwenhuis, ziet hij de buste nog niet staan.

Zou de buste er nog zijn? Naast de buste, vindt Jitse de maquette leuk. Deze is er in ieder geval wel, en, goed vindbaar: om de maquette kan je bovendien niet heen als je door het museum loopt.
Dus, hierbij willen wij aan u voorstellen, Jitse, niet met de buste van Domela Nieuwenhuis maar met de maquette.

Nadjeschda en I ♥ Yesterday!

Nadjeschda en I ♥ Yesterday!

Nadja Willems, zal in februari in de Pronkkeamer twee van haar series laten zien. De serie portretten, genaamd Nadjeschda zijn gebaseerd op haar beroemde Russische oermoeder Nadjeschda von Meck. Afgel... Lees meer

Night at the Museum!

Night at the Museum!

Ontmoet de tot leven gekomen museumobjecten in Museum Heerenveen! Op vrijdag 15 februari 2019 organiseert Museum Heerenveen een spannend evenement om de voorjaarsvakantie in te luiden. Tijdens de Nigh... Lees meer

Help pake en beppe de vakantie door!

Help pake en beppe de vakantie door!

Tijdens de voorjaarsvakantie helpt Museum Heerenveen ‘Pake en Beppe de vakantie door’. Het thema is dit jaar: "Lekker ite, neat weismite". Het is voor ouders en grootouders soms een flinke uitdaging o... Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Pronkkeamer

Pronkkeamer

Elke maand een nieuwe verrassing in de Pronkkeamer van Heerenveen. Loop gerust even binnen, gratis entree!

Weblog

Weblogcompilatie

Neem een kijkje achter de schermen bij het museum en leer onze medewerkers kennen!

Historisch documentatiecentrum

biblio

Het Historisch documentatiecentrum heeft een uitgebreide cultuurhistorische foto-, kranten- en boekencollectie van Heerenveen en omstreken.

Achtergrond