Mogen wij Jitse van Riezen even aan u voorstellen?

Gepubliceerd op 28 mei 2015
Mogen wij Jitse van Riezen even aan u voorstellen?

“De jongen achter de balie is wel leuk, groetjes beppe,” misschien heeft u deze reactie ook gelezen in het gastenboek. Wie is die jongen achter de balie eigenlijk?

Jitse en de maquette
Deze week stellen wij hem aan u voor: Jitse van Riezen. Jitse is baliemedewerker. Hij werkt inmiddels anderhalf jaar in het museum. Hij is de eerste persoon die bezoekers zien, hij ziet het daarom als zijn verantwoordelijkheid dat de bezoekers zich thuis zullen voelen in het museum.

Wat de museumobjecten betreft heeft hij niet echt een favoriet topstuk. “Die buste van Ferdinand Domela Nieuwenhuis viel mij wel op,” concludeert hij, “weet je welke ik bedoel?” Jitse loopt mee door het museum om de buste op te zoeken. Na even te hebben rondgestruind in de Domela Nieuwenhuis-zaal en een blik te hebben geworpen in de studeerkamer van Domela Nieuwenhuis, ziet hij de buste nog niet staan.

Zou de buste er nog zijn? Naast de buste, vindt Jitse de maquette leuk. Deze is er in ieder geval wel, en, goed vindbaar: om de maquette kan je bovendien niet heen als je door het museum loopt.
Dus, hierbij willen wij aan u voorstellen, Jitse, niet met de buste van Domela Nieuwenhuis maar met de maquette.

Beeldentuin tentoonstelling

Beeldentuin tentoonstelling

Het Friese 11fountains project is een succes. Zoals vroeger de oude lindeboom in het dorp, zo vormen de 11 fonteinen ieder in ‘hun’ stad een centrale plek van samenkomst. Ze symboliseren het in Friesl... Lees meer

Jan Reus, Aan welke kant sta je?

Jan Reus, Aan welke kant sta je?

Jan Reus denkt en drukt zich uit in beelden, want één beeld zegt meer dan honderd woorden. Reus ontwikkelt in wat hij zelf zijn pictografische schilderijen noemt een geheel eigen, ogenschijnlijk clich... Lees meer

In het spoor van professor Rudolph Pabus Cleveringa

In het spoor van professor Rudolph Pabus Cleveringa

Professor Cleveringa (1894-1980) is in binnen- en buitenland bekend vanwege zijn openlijke protest op 26 november 1940 als Leids hoogleraar tegen de schending van burgerrechten van Joodse Nederlanders... Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Pronkkeamer

Pronkkeamer

Elke maand een nieuwe verrassing in de Pronkkeamer van Heerenveen. Loop gerust even binnen, gratis entree!

Weblog

Weblogcompilatie

Neem een kijkje achter de schermen bij het museum en leer onze medewerkers kennen!

Historisch documentatiecentrum

biblio

Het Historisch documentatiecentrum heeft een uitgebreide cultuurhistorische foto-, kranten- en boekencollectie van Heerenveen en omstreken.

Achtergrond