Jij daar! Kom!

Gepubliceerd op 20 oktober 2016
Jij daar! Kom!

Hier zie je Sandra Wind, zij is stagiaire in het museum. Ze volgt de opleiding Communicatie en weet je waarom? Je communiceert de hele dag, nu ook want jij leest dit verhaal en wie weet spreek je er zo met iemand anders over.

Via de vacaturebank op haar opleiding, een sollicitatiebrief en een sollicitatiebezoek is ze gevallen voor twee uitdagingen. Een social mediaonderzoek naar hoe het museum social media nog beter in kan zetten om jullie en anderen naar het museum te lokken. Daarnaast een kleinere opdracht, foto’s maken die voor communicatiedoeleinden gebruikt kunnen worden.

Zo gaat dat als je er voor gaat, verliefd bent op je camera en nu al houdt van de sfeer in Museum Heerenveen. Zijn krakende vloeren, de gezellige zolder van Pake en het bijzondere behang in het Domela Nieuwenhuis Museum. De vaak spierwitte wanden en de stilte in andere musea vindt Sandra helemaal niet aantrekkelijk.

Sandra houdt van aanpakken en is breed geïnteresseerd. Haar eerste ontwerp, een informatieflyer over ‘De maand van de Geschiedenis’ ligt al bij de balie. Op de Heerenveense Uitmarkt stond ze in de museumstand en ze valt weleens in achter de balie.

Haar stageperiode zal vier maanden duren, vier dagen per week kun je haar vinden in het museum en soms is ze er zelfs in het weekend. Daarbuiten geeft ze met veel plezier gymnastiek en turnles in Oudehaske en … ze is heeft een tic met haar kapsel: kleuren, krullen en dan op de kiek. Nou ja kiek, het lijken wel kunstfoto’s. Haar motto: Short hair don’t care!!

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis en cultuur van je eigen streek dan is Museum Heerenveen HET museum voor jou! Jij daar! Kom eens binnen!

tip

Weet je trouwens nog steeds niet welke opleiding je straks wilt gaan volgen? Google even op Onderwijsbeurs in Zwolle die zet je vast op een spoor! Sandra deed dat ook lang geleden, daarom is ze er zo enthousiast over en geeft ze het graag door!

Nadjeschda en I ♥ Yesterday!

Nadjeschda en I ♥ Yesterday!

Nadja Willems, zal in februari in de Pronkkeamer twee van haar series laten zien. De serie portretten, genaamd Nadjeschda zijn gebaseerd op haar beroemde Russische oermoeder Nadjeschda von Meck. Afgel... Lees meer

Night at the Museum!

Night at the Museum!

Ontmoet de tot leven gekomen museumobjecten in Museum Heerenveen! Op vrijdag 15 februari 2019 organiseert Museum Heerenveen een spannend evenement om de voorjaarsvakantie in te luiden. Tijdens de Nigh... Lees meer

Help pake en beppe de vakantie door!

Help pake en beppe de vakantie door!

Tijdens de voorjaarsvakantie helpt Museum Heerenveen ‘Pake en Beppe de vakantie door’. Het thema is dit jaar: "Lekker ite, neat weismite". Het is voor ouders en grootouders soms een flinke uitdaging o... Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Pronkkeamer

Pronkkeamer

Elke maand een nieuwe verrassing in de Pronkkeamer van Heerenveen. Loop gerust even binnen, gratis entree!

Weblog

Weblogcompilatie

Neem een kijkje achter de schermen bij het museum en leer onze medewerkers kennen!

Historisch documentatiecentrum

biblio

Het Historisch documentatiecentrum heeft een uitgebreide cultuurhistorische foto-, kranten- en boekencollectie van Heerenveen en omstreken.

Achtergrond