Jij daar! Kom!

Gepubliceerd op 20 oktober 2016
Jij daar! Kom!

Hier zie je Sandra Wind, zij is stagiaire in het museum. Ze volgt de opleiding Communicatie en weet je waarom? Je communiceert de hele dag, nu ook want jij leest dit verhaal en wie weet spreek je er zo met iemand anders over.

Via de vacaturebank op haar opleiding, een sollicitatiebrief en een sollicitatiebezoek is ze gevallen voor twee uitdagingen. Een social mediaonderzoek naar hoe het museum social media nog beter in kan zetten om jullie en anderen naar het museum te lokken. Daarnaast een kleinere opdracht, foto’s maken die voor communicatiedoeleinden gebruikt kunnen worden.

Zo gaat dat als je er voor gaat, verliefd bent op je camera en nu al houdt van de sfeer in Museum Heerenveen. Zijn krakende vloeren, de gezellige zolder van Pake en het bijzondere behang in het Domela Nieuwenhuis Museum. De vaak spierwitte wanden en de stilte in andere musea vindt Sandra helemaal niet aantrekkelijk.

Sandra houdt van aanpakken en is breed geïnteresseerd. Haar eerste ontwerp, een informatieflyer over ‘De maand van de Geschiedenis’ ligt al bij de balie. Op de Heerenveense Uitmarkt stond ze in de museumstand en ze valt weleens in achter de balie.

Haar stageperiode zal vier maanden duren, vier dagen per week kun je haar vinden in het museum en soms is ze er zelfs in het weekend. Daarbuiten geeft ze met veel plezier gymnastiek en turnles in Oudehaske en … ze is heeft een tic met haar kapsel: kleuren, krullen en dan op de kiek. Nou ja kiek, het lijken wel kunstfoto’s. Haar motto: Short hair don’t care!!

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis en cultuur van je eigen streek dan is Museum Heerenveen HET museum voor jou! Jij daar! Kom eens binnen!

tip

Weet je trouwens nog steeds niet welke opleiding je straks wilt gaan volgen? Google even op Onderwijsbeurs in Zwolle die zet je vast op een spoor! Sandra deed dat ook lang geleden, daarom is ze er zo enthousiast over en geeft ze het graag door!

Magische kerst in het Museum

Magische kerst in het Museum

Waar ga jij naartoe voor de ultieme kerstsfeer? Naar het museum natuurlijk! Van 11 december 2018 tot en met 6 januari 2019 komt de kerst tot leven in Museum Heerenveen. Het hele museum is in... Lees meer

Tekeningen Elske Schotanus in de Pronkkeamer

Tekeningen Elske Schotanus in de Pronkkeamer

In de Pronkkeamer van het Museum Heerenveen is de gehele maand december werk te zien van Elske Schotanus. Sinds 1994 werkt zij voornamelijk naar model, snel en in een los en krachtig handschrift. Daar... Lees meer

Kerstweekend Heerenveen 14 t/m 16 dec.

Kerstweekend Heerenveen 14 t/m 16 dec.

Heerenveen pakt dit jaar daarom weer flink uit om inwoners van alle leeftijden een fijne kerstmarkt te bezorgen. Het hele centrum zal ook dít jaar de plek zijn om elkaar te ontmoeten. Nieuw dit jaar i... Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Pronkkeamer

Pronkkeamer

Elke maand een nieuwe verrassing in de Pronkkeamer van Heerenveen. Loop gerust even binnen, gratis entree!

Weblog

Weblogcompilatie

Neem een kijkje achter de schermen bij het museum en leer onze medewerkers kennen!

Historisch documentatiecentrum

biblio

Het Historisch documentatiecentrum heeft een uitgebreide cultuurhistorische foto-, kranten- en boekencollectie van Heerenveen en omstreken.

Achtergrond