Heerenveen in Beeld

Gepubliceerd op 13 januari 2016
Heerenveen in Beeld

2 februari 2016 t/m 6 maart 2016
De tentoonstelling geeft een beeld van het gewone leven in Heerenveen tijdens het Interbellum, de periode tussen de twee wereldoorlogen. In Heerenveen volgde men onderwijs aan de R.H.B.S en werd kleding gekocht bij Maison Moderne en Van der Kam. In hun vrije tijd speelden de kinderen buiten met stelten, hoepels, voertuigen van blik en poppen van biscuit. Athleta en HBS fuseerden tot voetbalvereniging Spartaan, wat later sc Heerenveen zou worden.

HEERENVEEN IN BEELD: INTERBELLUM is te zien van 2 februari 2016 t/m 6 maart 2016.

De jaren twintig

In de roaring twenties was het met de vervening voorgoed gedaan. De gemeente Heerenveen bestond nog niet en de plaats Heerenveen lag verdeeld over drie gemeentes. De gemeentegrens liep dwars door het centrum. De eerste steen van de Kruiskerk werd gelegd en de vernieuwde Belvédère toren werd één van de eerste betonnen bouwwerken van Friesland.

De jaren dertig

De jaren dertig staan bekend als de troosteloze jaren, maar er was ook vooruitgang. Huizen kregen elektriciteit, radiodistributie en telefoons. Allerlei huishoudelijke apparaten raakten in zwang. Op 1 juli 1934 vormden delen van de grietenijen Schoterland en Haskerland en de volledige grietenij Aengwirden de nieuwe gemeente Heerenveen.

Verhalen over de jaren twintig en dertig?

De tentoonstelling geeft een fraaie indruk van Heerenveen van vroeger. Wij zijn erg benieuwd wat u weet van de jaren twintig en dertig. Wij lezen uw verhalen graag op info@heerenveenmuseum.nl. De tentoonstelling is te zien van 2 februari t/m 6 maart in het Heerenveen Museum.

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Rondleiding

ZILVERZAAL2

Haal meer uit je bezoek en vraag één van onze rondleiders mee!  

Historisch documentatie centrum

biblio

Onderzoek je geschiedenis in het Historisch documentatie centrum van Heerenveen.

Word ook Vriend

Vrienden

Steun ons museum en word Vriend en steun het verhaal van Heerenveen!

Achtergrond