Film op Omrop Fryslân

Gepubliceerd op 6 maart 2020
Film op Omrop Fryslân

Vanwege de ingevoerde maatregelen is het niet mogelijk om de film 'Een prachtige daad' op 14 april te vertonen in het Posthuis Theater zoals eerder was aangekondigd. Maar we hebben een heel mooi alternatief. Omroep Fryslân gaat de volledige film uitzenden op 14 april, de Bevrijdingsdag van Heerenveen, om 21.00 uur op de regionale zender. Diezelfde dag zal in het nieuwsprogramma Hjoed ook aandacht worden besteed aan de film. Daarnaast zal er een verkorte versie van 28 minuten te zien zijn in Fryslân Dok op NPO 2 op 9 mei om 15.30 uur en op 10 mei om 13.00 uur. Op deze manier bereikt de film een breed en zelfs nationaal publiek. De documentaire van Ajax Erfgoed gaat over de opvang van Amsterdamse voetballertjes bij pleeggezinnen van VV Heerenveen tijdens de Hongerwinter. Een hartverwarmend verhaal in deze onzekere tijden. Gaat dat zien!

Filmmakers

In opdracht van Ajax Erfgoed hebben filmmakers Vanessa de Gaay Fortman en Pim van Bezooijen een documentaire gemaakt over een historische gebeurtenis in de hongerwinter van 1944-45. Het is het verhaal over de 75 jaar geleden ontstane verbinding tussen voertbalvereniging Heerenveen en enkele Amsterdamse voetbalclubs. De documentaire gaat over de reis en het verblijf van jeugdspelers van Ajax, DWS, De Volewijckers en Blauw Wit bij gezinnen van VV Heerenveen tijdens de hongerwinter tot aan de afloop van de Tweede Wereldoorlog.

Vertoning in Posthuis Theater afgelast

Op 14 april organiseren VV Heerenveen en Museum Heerenveen in samenwerking met het Posthuis Theater en Ajax Erfgoed een filmvertoning van de documentaire “Een prachtige daad”. De film vertelt dit bijzondere verhaal aan de hand van verhalen van oud-spelers en nabestaanden van de pleeggezinnen waar de voetballertjes uit Amsterdam zijn ondergebracht. De film werd eerder vertoond bij Ajax Erfgoed in de Arena in Amsterdam en in december 2019 voor ruim 80 belangstellenden, vooral mensen die op een of andere manier direct betrokken waren bij dit bijzondere verhaal zoals de families van de pleeggezinnen. Toen ontstond ook het idee de filmdocumentaire breder in Heerenveen te laten zien via een openbare vertoning, in het kader van '75 jaar vrijheid'. Die openbare filmvertoning vindt op 14 april om 20:00 uur plaats in het Posthuis Theater. De film is gratis toegankelijk, maar er moeten wel kaarten voor worden gereserveerd. Er kunnen maximaal 380 belangstellenden worden toegelaten.

Film op Omrop Fryslân

Film op Omrop Fryslân

Vanwege de ingevoerde maatregelen is het niet mogelijk om de film 'Een prachtige daad' op 14 april te vertonen in het Posthuis Theater zoals eerder was aangekondigd. Maar we hebben een ... Lees meer

Museum gesloten ivm Corona

Museum gesloten ivm Corona

Onze bezoekers, vrijwilligers en collega’s zijn ons dierbaar, daarom sluiten wij tot en met 30 april ons museum. Alle activiteiten die in deze periode zouden plaatsvinden zijn afgelast.

Een belangrijke... Lees meer

Sponsoractie: een gouden zilverstuk

Sponsoractie: een gouden zilverstuk

Het gaat om een achtkantige brandewijnkom die in 1677 is vervaardigd door de Heerenveense edelsmid Feye Gerlofs. Het object zou voor de zilvercollectie van het museum een absolute versterkin... Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Rondleiding

ZILVERZAAL2

Haal meer uit je bezoek en vraag één van onze rondleiders mee!  

Historisch documentatie centrum

biblio

Onderzoek je geschiedenis in het Historisch documentatie centrum van Heerenveen.

Word ook Vriend

Vrienden

Steun ons museum en word Vriend en steun het verhaal van Heerenveen!

Achtergrond