‘Een pak zout op tafel’

Gepubliceerd op 17 november 2016
‘Een pak zout op tafel’

Baliemedewerker Nelleke Simmers vond het een feestje toen ze hier negentien jaar geleden in Heerenveen kwam wonen. Ze vierde kerstmis in Museum Heerenveen waar ze koffie met oranjekoek kreeg. Het was een welkomstactie van de Vrienden van het museum!

Zij en haar man kwamen in Heerenveen terecht omdat ze door zijn werk bij de Nationale Nederlanden moesten verhuizen, de achtste keer tot dan toe. De provincie was bekend terrein voor Nelleke, haar moeder is een Leeuwarder. Hoewel Nelleke geboren en getogen is in Den Haag klinkt Liwwadders echt lekker uit haar mond.

Sinds een jaar of vijf is ze vrijwillig baliemedewerkster bij het museum. Mensen informeren en wegwijs maken, luisteren, geruststellen en als het kan iets verkopen, zijn allemaal kwaliteiten die Nelleke van nature passen. Ze heeft dit werk ook jaren betaald gedaan bij verschillende organisaties en bedrijven. Haar eerste baan was bij de Felicitatiedienst, opgezet om jonge koppels kennis te laten maken met de middenstand in dorp en stad. Later werkte ze in de gezondheidszorg en haar laatste baan was bij woonwinkel Vesta in Heerenveen.

Ze houdt van het museum en is erg geïnteresseerd in de steeds wisselende exposities. Haar voorkeur gaat uit naar figuratieve kunst. Ze laat zich dan ook graag fotograferen bij Black and White, het kunstwerk van Lida Dijkstra. Zie je hoe Nelleke past bij het kunstwerk?

Nelleke is opgevoed met ‘een pak zout op tafel’ en dat stond voor: doe maar gewoon dan doe je gek genoeg. Een uitdrukking die haar drie kinderen al lang en de zes kleinkinderen straks ook gaan gebruiken.

Nadjeschda en I ♥ Yesterday!

Nadjeschda en I ♥ Yesterday!

Nadja Willems, zal in februari in de Pronkkeamer twee van haar series laten zien. De serie portretten, genaamd Nadjeschda zijn gebaseerd op haar beroemde Russische oermoeder Nadjeschda von Meck. Afgel... Lees meer

Night at the Museum!

Night at the Museum!

Ontmoet de tot leven gekomen museumobjecten in Museum Heerenveen! Op vrijdag 15 februari 2019 organiseert Museum Heerenveen een spannend evenement om de voorjaarsvakantie in te luiden. Tijdens de Nigh... Lees meer

Help pake en beppe de vakantie door!

Help pake en beppe de vakantie door!

Tijdens de voorjaarsvakantie helpt Museum Heerenveen ‘Pake en Beppe de vakantie door’. Het thema is dit jaar: "Lekker ite, neat weismite". Het is voor ouders en grootouders soms een flinke uitdaging o... Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Pronkkeamer

Pronkkeamer

Elke maand een nieuwe verrassing in de Pronkkeamer van Heerenveen. Loop gerust even binnen, gratis entree!

Weblog

Weblogcompilatie

Neem een kijkje achter de schermen bij het museum en leer onze medewerkers kennen!

Historisch documentatiecentrum

biblio

Het Historisch documentatiecentrum heeft een uitgebreide cultuurhistorische foto-, kranten- en boekencollectie van Heerenveen en omstreken.

Achtergrond