‘Een pak zout op tafel’

Gepubliceerd op 17 november 2016
‘Een pak zout op tafel’

Baliemedewerker Nelleke Simmers vond het een feestje toen ze hier negentien jaar geleden in Heerenveen kwam wonen. Ze vierde kerstmis in Museum Heerenveen waar ze koffie met oranjekoek kreeg. Het was een welkomstactie van de Vrienden van het museum!

Zij en haar man kwamen in Heerenveen terecht omdat ze door zijn werk bij de Nationale Nederlanden moesten verhuizen, de achtste keer tot dan toe. De provincie was bekend terrein voor Nelleke, haar moeder is een Leeuwarder. Hoewel Nelleke geboren en getogen is in Den Haag klinkt Liwwadders echt lekker uit haar mond.

Sinds een jaar of vijf is ze vrijwillig baliemedewerkster bij het museum. Mensen informeren en wegwijs maken, luisteren, geruststellen en als het kan iets verkopen, zijn allemaal kwaliteiten die Nelleke van nature passen. Ze heeft dit werk ook jaren betaald gedaan bij verschillende organisaties en bedrijven. Haar eerste baan was bij de Felicitatiedienst, opgezet om jonge koppels kennis te laten maken met de middenstand in dorp en stad. Later werkte ze in de gezondheidszorg en haar laatste baan was bij woonwinkel Vesta in Heerenveen.

Ze houdt van het museum en is erg geïnteresseerd in de steeds wisselende exposities. Haar voorkeur gaat uit naar figuratieve kunst. Ze laat zich dan ook graag fotograferen bij Black and White, het kunstwerk van Lida Dijkstra. Zie je hoe Nelleke past bij het kunstwerk?

Nelleke is opgevoed met ‘een pak zout op tafel’ en dat stond voor: doe maar gewoon dan doe je gek genoeg. Een uitdrukking die haar drie kinderen al lang en de zes kleinkinderen straks ook gaan gebruiken.

Magische kerst in het Museum

Magische kerst in het Museum

Waar ga jij naartoe voor de ultieme kerstsfeer? Naar het museum natuurlijk! Van 11 december 2018 tot en met 6 januari 2019 komt de kerst tot leven in Museum Heerenveen. Het hele museum is in... Lees meer

Tekeningen Elske Schotanus in de Pronkkeamer

Tekeningen Elske Schotanus in de Pronkkeamer

In de Pronkkeamer van het Museum Heerenveen is de gehele maand december werk te zien van Elske Schotanus. Sinds 1994 werkt zij voornamelijk naar model, snel en in een los en krachtig handschrift. Daar... Lees meer

Kerstweekend Heerenveen 14 t/m 16 dec.

Kerstweekend Heerenveen 14 t/m 16 dec.

Heerenveen pakt dit jaar daarom weer flink uit om inwoners van alle leeftijden een fijne kerstmarkt te bezorgen. Het hele centrum zal ook dít jaar de plek zijn om elkaar te ontmoeten. Nieuw dit jaar i... Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Pronkkeamer

Pronkkeamer

Elke maand een nieuwe verrassing in de Pronkkeamer van Heerenveen. Loop gerust even binnen, gratis entree!

Weblog

Weblogcompilatie

Neem een kijkje achter de schermen bij het museum en leer onze medewerkers kennen!

Historisch documentatiecentrum

biblio

Het Historisch documentatiecentrum heeft een uitgebreide cultuurhistorische foto-, kranten- en boekencollectie van Heerenveen en omstreken.

Achtergrond