Het is NOOIT AF

Gepubliceerd op 2 augustus 2019
Het is NOOIT AF

Het lijken de restanten van een oude beschaving, overwoekerde bouwwerken bestaande uit meer dan twintigduizend ton bouwafval. De bedenker van de ecokathedraal is Louis G. le Roy (1924 – 2012). Net als aan de Middeleeuwse kathedralen moet er volgens Le Roy zeker duizend jaar aan zijn ecokathedraal gebouwd worden. De fototentoonstelling het is NOOIT AF geeft een intiem beeld van dit indrukwekkende natuurproject. De tentoonstelling is te zien van 7 september t/m 11 november 2019.

Neem een steen mee!

Wij vragen alle bezoekers een steen mee te nemen. Met deze steen bouwen we gezamenlijk aan een museaal stapelelement. Dit stapelelement zal op de geboortedag van Le Roy, 31 oktober, aan de Stichting Tijd worden aangeboden.

eco3

In 1966 kreeg de oorspronkelijk uit Amsterdam afkomstige Le Roy van de gemeente Heerenveen een stuk plantsoen aan de Kennedylaan ter beschikking om zijn ideeën over architectuur en natuur in praktijk te brengen. Maar Le Roy dacht groter. Hij kocht in 1974 drie hectare grond in Mildam en stichtte hier de ecokathedraal: een plek waar mens, plant en dier eindeloos samenwerken.

Er wordt zonder plan gewerkt, er zijn geen tekeningen vooraf hoe het gebied zich zal ontwikkelen. Het materiaal dat voor de bouw wordt gebruikt is gerecycled, restafval of komt uit de natuur zelf. Alles en iedereen mag een steentje bijdragen aan het eindresultaat.

De tentoonstelling het is NOOIT AF geeft een beeld van de ecokathedraal die mensen en natuur in de afgelopen decennia gezamenlijk hebben gevormd. Kunstenaarsduo Groenewoud/Buij maakt speciaal voor de tentoonstelling een glasstapelwerk geïnspireerd op de glaswerken van Le Roy.

TIJDsymposium

De Stichting TIJD is opgericht om de ontwikkeling van deze ecokathedraal te garanderen voor de komende generaties en is daarmee de hoeder van het ecokathedrale gedachtengoed. Op 31 oktober wordt het jaarlijkse Tijdsymposium gehouden in Museum Heerenveen. U bent van harte uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn. Opgeven is mogelijk via de website stichtingtijd.nl.

Heerenveen: De Friese Droom

Heerenveen: De Friese Droom

Museum Heerenveen vertelt en toont het verhaal van Heerenveen. Voor veel Nederlanders is Heerenveen de bekendste plek in Friesland. Die faam heeft het te danken aan het feit dat het een plek is waar g... Lees meer

Janneke Hengst

Janneke Hengst

16 mei 2021 - 27 juni 2021
MUGA Heerenveen toont vanaf 16 mei werken van de bekende Friese kunstenaar Janneke Hengst uit Mantgum. Janneke Hengst is beslist geen onbekende in de kunstwere... Lees meer

Museumwinkel open op dinsdag en woensdag

Museumwinkel open op dinsdag en woensdag

Zoek je een Fries of kunstig cadeau? Dat komt goed uit, wat onze museumwinkel en VVV mogen weer open. Onze museumwinkel heeft een gevarieerd en breed aanbod aan Friese souvenirs, (kunst)boeken en luxe... Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Rondleiding

ZILVERZAAL2

Haal meer uit je bezoek en vraag één van onze rondleiders mee!  

Historisch documentatie centrum

biblio

Onderzoek je geschiedenis in het Historisch documentatie centrum van Heerenveen.

Word ook Vriend

Vrienden

Steun ons museum en word Vriend en steun het verhaal van Heerenveen!

Achtergrond