De Pronkkeamer

Gepubliceerd op 27 januari 2016

Binnenkort opent de Pronkkeamer Heerenveen de deuren. Een initiatief van het Heerenveen Museum om inwoners van de gemeente Heerenveen gratis te voorzien van een tijdelijke expositieruimte. We hebben een overweldigend aantal aanmeldingen ontvangen! Voor 2016 is de Pronkkeamer vol, en er is zelfs een wachtlijst. Binnenkort maken we de programmering bekend.  

Het concept

Heerenveen Museum reserveert elke maand de Pronkkeamer, een expositieruimte van 84m2 in hartje Heerenveen. Geheel gratis! Het enige wat wij vragen is de expositie zelf organiseren, inrichten en voor het einde van de maand weer opruimen. Waarom? Omdat Heerenveen Museum het fijn vindt om bij te dragen aan het zichtbaar maken van mooie initiatieven en mooi werk.

Kom ook kijken

Wij gaan voor een nieuwe traditie. Loop elke maand even een keertje binnen bij de Heerenveense School. Laat je verrassen door de geweldige initiatieven in de Pronkkeamer. Er is elke maand iets nieuws te zien en de toegang is helemaal gratis. 

Exposeren in de Pronkkeamer?

De Pronkkeamer = vol. Omdat wij een groot aantal reacties ontvingen kunnen we op dit moment geen aanvragen meer aannemen. In het najaar gaan we de Pronkkeamer evalueren en starten we eventueel met een nieuwe programmering voor 2017. Aanmelden zal in dat geval vanaf het najaar mogelijk zijn via deze website.

Reiny Bourgonje: Award winning portraits

Reiny Bourgonje: Award winning portraits

4 september t/m 31 oktober 2021
Ontdek de 11 award winning portretfoto's van Reiny Bourgonje in Museum Heerenveen. Het werk van Bourgonje is bekroond met prestigieuze (inter)nationa... Lees meer

Reserveer uw tickets

Reserveer uw tickets

Goed nieuws, Museum Heerenveen is weer open! Wij zijn ontzettend blij dat we weer mogen doen wat we het liefste doen, want een museum zonder bezoekers is niet compleet.

Onaangekondigd ons muse... Lees meer

Heerenveen: De Friese Droom

Heerenveen: De Friese Droom

Museum Heerenveen vertelt en toont het verhaal van Heerenveen. Voor veel Nederlanders is Heerenveen de bekendste plek in Friesland. Die faam heeft het te danken aan het feit dat het een plek is waar g... Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Rondleiding

ZILVERZAAL2

Haal meer uit je bezoek en vraag één van onze rondleiders mee!  

Historisch documentatie centrum

biblio

Onderzoek je geschiedenis in het Historisch documentatie centrum van Heerenveen.

Word ook Vriend

Vrienden

Steun ons museum en word Vriend en steun het verhaal van Heerenveen!

Achtergrond