Brooks, Van der Tuin & De Vries

Gepubliceerd op 14 mei 2021
Brooks, Van der Tuin & De Vries

11 juli 2021 - 22 augustus 2021
De kunstwerken van Terri Brooks (AustraliŽ) refereren aan eigentijdse abstracte landschappen die hun essentie ontlenen aan de stedelijke omgeving, vooral aan haar gevels, patina, architecturale details en patronen en muren vol graffiti. Brooks is geÔnteresseerd in een natuurlijke manier van "mark making", excessieve techniek vermijdend om vooral te focussen op de weergave van natuurlijke verweringsprocessen. De werken komen voort uit intuÔtieve "mark making" en herhaling waarbij ze een vrijwel neutraal palet gebruikt. Voornamelijk zwart en wit, symbolisch voor het sterke contrast tussen licht en schaduw in AustraliŽ. 

Harmen van der Tuin (NL)

Het onderscheid tussen formele en informele kunst wordt door Harmen van der Tuin als het ware opgeheven ten gunste van een nieuwe eenheid. Het idioom dat inherent is aan de denkwereld van de kunstenaar, wordt gesublimeerd in kunstwerken die elementen uit de schilderkunst verbinden met een objectkarakter. Meer dan ooit is het werk van Harmen tijdloos en universeel. Schoonheidsbeleving en streven naar evenwicht en harmonie gaan verbindingen aan met het denken in fundamentele vormen, materie en kleurgebruik. Zo ontstaat radicale kunst die het contemplatieve karakter geen geweld aandoet.

Kees de Vries (NL)

Kees de Vries maakt zowel schilderijen als objecten van zout. Zout is een van de mooiste materialen die er te vinden zijn. Puur wit met de schittering van de zon. Reflecterend, zuiverend, minimalistisch, allerlei aspecten zijn van toepassing op zout. Het resultaat zijn zowel groeiobjecten als stukken om aan de muur te hangen. Hij laat zout groeien als tafels, bekers, borden... een wonderbaarlijk proces met bijzondere resultaten.
Maar als kunstschilder heeft Kees de Vries ook behoefte aan het werken met kleuren die met energie en direct op het doek aangebracht worden. Het grootse gebaar, het directe resultaat, de intensiteit van de kleuren. Het onderzoek naar de werking van kleuren. Daarom blijft hij schilderen naast het maken van zoutobjecten.

Terri Brooks - black and white crunches
Terri Brooks - black and white crunches
Kees de Vries - relief van zout en silicium I
Kees de Vries - relief van zout en silicium I
Harmen van der Tuin - ox red
Harmen van der Tuin - ox red

Vacature Medewerker Educatie 24-32 uur p/w

Vacature Medewerker Educatie 24-32 uur p/w

Voor de professionalisering van onze educatieve producten en diensten zijn we op zoek naar een Medewerker Educatie.

Wie zijn wij?

Stichting Museum Heerenveen maakt het cultureel erfgoed van Heerenveen ... Lees meer

Reiny Bourgonje: Award winning portraits

Reiny Bourgonje: Award winning portraits

4 september t/m 31 oktober 2021
Ontdek de 11 award winning portretfoto's van Reiny Bourgonje in Museum Heerenveen. Het werk van Bourgonje is bekroond met prestigieuze (inter)nationa... Lees meer

Heerenveen: De Friese Droom

Heerenveen: De Friese Droom

Museum Heerenveen vertelt en toont het verhaal van Heerenveen. Voor veel Nederlanders is Heerenveen de bekendste plek in Friesland. Die faam heeft het te danken aan het feit dat het een plek is waar g... Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Rondleiding

ZILVERZAAL2

Haal meer uit je bezoek en vraag ťťn van onze rondleiders mee!  

Historisch documentatie centrum

biblio

Onderzoek je geschiedenis in het Historisch documentatie centrum van Heerenveen.

Word ook Vriend

Vrienden

Steun ons museum en word Vriend en steun het verhaal van Heerenveen!

Achtergrond