Weblog: ‘Ik houd van oud’

Gepubliceerd op 5 november 2015
Weblog: ‘Ik houd van oud’

De man die hier om het hoekje van een van de vitrines kijkt in die prachtige vernieuwde zilverzaal is Reg Leenes. Hij staat daar niet zomaar, hij hoort daar.

Wel eens iemand ontmoet die met hart en ziel verbonden is met een plaats? Luister naar Reg zijn verhaal: zijn grootvader besliste mee over het samengaan van de drie Grietenijen tot de gemeente Heerenveen, een oom van hem richtte de voormalige Oudheidkamer op, nu restaurant de Bieb, en zijn grootvader en vader waren beiden eigenaar van een groothandel in koloniale-, zoetwaren en petroleum. Reg zelf groeide op in die kamers van het huis dat nu Museum Heerenveen herbergt.

Dat zijn niet zomaar wat wortels dat is een enorme bos!

Reg hoort echt bij de mensen die pal staan voor het museum, voor de geschiedenis van de streek en de overdracht van kennis. Hij kan zich er nu al op verheugen om de ’’spooky zolder van Pake’’ op te gaan, samen met zijn kleinkinderen. Maar zover is het nog lang niet, ze zijn nog te klein. Sinds zijn pensioen is hij secretaris van het Vriendenbestuur en van daaruit werd hij voorzitter van de Stichting museum Heerenveen, ook zit hij in het bestuur van de Heerenveense School.

Als je met hem praat glimt hij bij het noemen van de Vrienden: ‘Wij hebben de op een na grootste Vriendenclub van Nederlandse musea’!

‘Ik houd van oud’ zei hij onlangs en dat geldt niet alleen voor al het moois in het museum, hij is ook een fan van oldtimers. Kent u de Volkswagen Bril Kever nog en de Opel Olympia? Beide te gek mooie auto’s uit de veertiger- en vijftigerjaren. Hij heeft ze in bezit.

Houdt hij alleen van oud? Nee hoor, glimmen doet hij nog méér als het over zijn kleinkinderen gaat.

Magische kerst in het Museum

Magische kerst in het Museum

Waar ga jij naartoe voor de ultieme kerstsfeer? Naar het museum natuurlijk! Van 11 december 2018 tot en met 6 januari 2019 komt de kerst tot leven in Museum Heerenveen. Het hele museum is in... Lees meer

Tekeningen Elske Schotanus in de Pronkkeamer

Tekeningen Elske Schotanus in de Pronkkeamer

In de Pronkkeamer van het Museum Heerenveen is de gehele maand december werk te zien van Elske Schotanus. Sinds 1994 werkt zij voornamelijk naar model, snel en in een los en krachtig handschrift. Daar... Lees meer

Kerstweekend Heerenveen 14 t/m 16 dec.

Kerstweekend Heerenveen 14 t/m 16 dec.

Heerenveen pakt dit jaar daarom weer flink uit om inwoners van alle leeftijden een fijne kerstmarkt te bezorgen. Het hele centrum zal ook dít jaar de plek zijn om elkaar te ontmoeten. Nieuw dit jaar i... Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Pronkkeamer

Pronkkeamer

Elke maand een nieuwe verrassing in de Pronkkeamer van Heerenveen. Loop gerust even binnen, gratis entree!

Weblog

Weblogcompilatie

Neem een kijkje achter de schermen bij het museum en leer onze medewerkers kennen!

Historisch documentatiecentrum

biblio

Het Historisch documentatiecentrum heeft een uitgebreide cultuurhistorische foto-, kranten- en boekencollectie van Heerenveen en omstreken.

Achtergrond