Vacature Bestuursleden

Gepubliceerd op 18 maart 2022
Vacature Bestuursleden

Museum Heerenveen is op zoek naar nieuwe bestuursleden. Heb je belangstelling of ben je benieuwd of het iets voor jou is? Neem contact met ons op.

Museum Heerenveen is een uniek dubbelmuseum met aansprekende tentoonstellingen en activiteiten. Ontdek werken van beroemde kunstenaars en de boeiende (sport)geschiedenis van de gemeente Heerenveen. In het sfeervolle Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum waant u zich in de leefwereld van één van de meest geliefde en gehate personen uit de recente Nederlandse geschiedenis.

Wie zoeken we

In verband met aftreden van de voorzitter, en met het oog op het rooster van aftreden, zoeken we op dit moment een voorzitter en algemeen lid. We zoeken mensen die zich verbonden voelen met (de historie van) Heerenveen. Een specifieke deskundigheid bijvoorbeeld op het gebied van ondernemerschap, fondswerving en/of ervaring met een politiek-bestuurlijke omgeving is een pre. Het bezit van een relevant netwerk en de wil om dit netwerk in te zetten is belangrijk.
 
Van de voorzitter vragen we goede voorzittersvaardigheden. Je bent doorgaans het eerste aanspreekpunt voor de directeur als klankbord en sparringpartner. Daarnaast ben je bekend met de dynamiek van de lokale overheid.

Het bestuur

Het stichtingsbestuur bestaat uit vijf leden en heeft de eindverantwoordelijkheid binnen het museum. De dagelijkse leiding is in handen van de directeur. Het bestuur ondersteunt en controleert op hoofdlijnen en staat de directie met raad en daad bij. Museum Heerenveen onderschrijft de Code Cultural Governance, met speciale aandacht voor diversiteit en inclusie.
 
Het bestuur komt zo’n 8 keer per jaar bij elkaar. De vergaderingen verlopen in een gemoedelijke sfeer. Daarnaast representeren bestuursleden het museum bij diverse activiteiten, en onderhouden zij de nodige interne en externe contacten. De benoeming is voor een periode van vier jaar met de mogelijkheid tot verlenging van vier jaar.

Procedure:

Wil je reageren? Stuur je cv en een beknopte motivatie naar l.trip@museumheerenveen.frl. Meer weten? Neem dan contact op met Linda Palil-Trip via 0513-623408 of Bert Benthem via 06-54971893.

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Rondleiding

ZILVERZAAL2

Haal meer uit je bezoek en vraag één van onze rondleiders mee!  

Historisch documentatie centrum

biblio

Onderzoek je geschiedenis in het Historisch documentatie centrum van Heerenveen.

Word ook Vriend

Vrienden

Steun ons museum en word Vriend en steun het verhaal van Heerenveen!

Achtergrond