Lezing: Het landschap 1300 - nu

Gepubliceerd op 7 september 2023
Lezing: Het landschap 1300 - nu

21 September, 10.00 uur
Hoe is het landschap door de eeuwen weergegeven in de schilderkunst? De lezing, gegeven door mevr. J. Baron, begint bij de Italiaan Giotto, die probeert om mensen in een (landschappelijke) ruimte te plaatsen. Kunstenaars na hem worden er steeds beter in. Sterker nog, op een gegeven moment verdwijnt de mens (bijna) volledig uit de schilderijen en draait het alleen nog om het landschap. Prachtige landschappen die ons laten wegdromen. Zo komen we terecht in de moderne tijd waarin het landschap zelfs abstract weergegeven gaat worden. Maar, herkennen we het nog als een landschap?
 

Praktische informatie

De lezingen beginnen om 10.00 uur en duren tot 12.00 uur (inloop vanaf 09.45 uur). Toegang: Vrienden € 5,00 en gasten € 7.50. Prijs is inclusief een kopje koffie.

Over Janita Baron

Samen interactief aan de slag gaan om handvaten te krijgen voor een volgend museumbezoek? Dat kan in deze lezingenreeks van Janita Baron. Door samen hardop te kijken naar kunst ontstaan gesprekken die je bijblijven, die je aan het denken zetten. Samen met haar schat aan kennis en veel leuke details krijgt u een Nieuwe Blik op Kunst. 

Janita Baron (1988) geeft al ruim 10 jaar diverse interactieve cursussen, lezingen en rondleidingen. Ze is zelfstandige, in dienst van de Vrije Academie en freelance schrijfster voor onder meer GrootHeerenveen. Ze leest, onderzoekt en reist veel, alles om haar deelnemers een Nieuwe Blik op Kunst te kunnen meegeven. 

Vrienden lezingen
Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Rondleiding

ZILVERZAAL2

Haal meer uit je bezoek en vraag één van onze rondleiders mee!  

Historisch documentatie centrum

biblio

Onderzoek je geschiedenis in het Historisch documentatie centrum van Heerenveen.

Word ook Vriend

Vrienden

Steun ons museum en word Vriend en steun het verhaal van Heerenveen!

Achtergrond