19 oktober: Mooi om te zien! Ook om in te wonen?

Gepubliceerd op 19 september 2017

Woongeluk betekent voor iedereen iets anders. Sommigen hechten vooral veel belang aan de locatie of de stijl van het huis. Anderen zijn helemaal gelukkig als hun huis de perfecte meubels en accessoires bevat. Gabriel Vriens neemt u op een geheel vernieuwende wijze mee door de architectuurgeschiedenis. Samen gaat u op zoek naar uw ideale woonhuis. De lezing vindt plaats op 19 oktober, 10.00 - 12.00 uur.

Uw droomhuis

Tijdens de lezing stelt u aan de hand van beeldmateriaal en de informatie daarover uw droomhuis samen uit diverse historische panden zoals Keurvorstelijk paleis te Trier of het Professorenhuis te Franeker, of misschien voelt u zich meer thuis in Paleis ’t Loo? De eerste indruk is zeer belangrijk, dus Vriens toont u een ruime keuze aan ingangspartijen zoals die van het Kinsky-paleis. Het is prettig als het huis mooi licht is. Natuurlijk zijn er lampen om de duisternis weg te nemen maar een mooie raampartij mag niet ontbreken in uw ideale huis. Kiest u voor de ramen van laat-middeleeuwse panden in Mechelen of die van de jaren ’80 woningen in Leeuwarden.

In de tweede lezing op 2 november ontdekt u diverse schilderijen waarmee u uw huis zou kunnen inrichten, of een plafondschildering bij uw stulpje past en hoe uw droomtuin eruit ziet. Gabriel Vriens vertelt zeer enthousiast en met veel kennis, waardoor de lezingen voor zowel kenners als nieuwkomers zeer de moeite waard zijn.

Datum: 19 oktober, 10.00 – 12.00 uur.
(vervolg lezingen 2 november en 16 november, 10.00 - 12.00 uur)
Locatie: Kunstcafé Museum Heerenveen, Minckelersstraat 11.
Entree: Vrienden 5,-, introducees en niet-Vrienden 7,- (inclusief kopje koffie/thee).

Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Rondleiding

ZILVERZAAL2

Haal meer uit je bezoek en vraag één van onze rondleiders mee!

Historisch documentatie centrum

biblio

Onderzoek je geschiedenis in het Historisch documentatie centrum van Heerenveen.

Word ook Vriend

Vrienden

Steun ons museum en word Vriend en steun het verhaal van Heerenveen!