Verlengd: Gevangen achter Crackstate

Gepubliceerd op 17 mei 2017
Verlengd: Gevangen achter Crackstate

De tentoonstelling over de Gevangen achter Crackstate is wegens groot succes verlengd met vier weken. Tot en met 18 juni kunt u onder andere genieten van hoe de Heerenveense gevangenis eruit zag en hoe er door de eeuwen heen gestraft werd. Beleef hoe het is om letterlijk ‘voor paal te staan’ en ontdek de waarheid over de gevangenis, is het daadwerkelijk een hotel waar je een tijdlang tot rust kunt komen?

Ieder weekend zijn er doorlopend mini rondleidingen en worden er verhalen verteld door een oud gevangenisbewaarder. Kom te weten hoe mensen worden gestraft en hoe dat honderd jaar gelden ging. De oud-bewaarder haalt tevens een ander aspect naar voren: dat van de achterblijvers. Hoe kijkt de gemeenschap naar hen? Voor de kinderen zijn is er een creatieve activiteiten en in het laatste weekend van de tentoonstelling op 17 en 18 juni is er opnieuw een Boeventocht.

De tentoonstelling is verlengd tot en met 18 juni en is in nauwe samenwerking met Stichting Museum Blokhuispoort en Werkgroep oud Heerenveen tot stand gekomen.

Wilt u meer informatie over de tentoonstelling klink dan hier.
Wanneer u meer wilt weten over gevangenen in Friesland, bezoek dan zeker deze website.

logo-MBHP-JPG
00909

Verlengd: Gevangen achter Crackstate

Verlengd: Gevangen achter Crackstate

De tentoonstelling over de Gevangen achter Crackstate is wegens groot succes verlengd met vier weken. Tot en met 18 juni kunt u onder andere genieten van hoe de Heerenveense gevangenis eruit zag ... Lees meer

Nu te zien: Zoals je nu bent bij mij

Nu te zien: Zoals je nu bent bij mij

Ontmoet de mannen van Hanne Postma (1993) De indringende foto's komen voort uit de conversatie die ze met haar modellen heeft. In de korte verhalen die ze schrijft komen haar avonturen ... Lees meer

Lekker extraatje bij aankoop van uw VVV Cadeaubon!

Lekker extraatje bij aankoop van uw VVV Cadeaubon!

Als u nu een VVV-cadeaubon koopt, doen we er in het envelopje een Tiny Tony bij, een heerlijk chocolaatje van Tony Chocolonely.
Gewoon, omdat ze zo lekker zijn!

Zolang de voorraad strekt want op = op. ... Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Pronkkeamer

Pronkkeamer

Elke maand een nieuwe verrassing in de Pronkkeamer van Heerenveen. Loop gerust even binnen, gratis entree!

Weblog

Weblogcompilatie

Neem een kijkje achter de schermen bij het museum en leer onze medewerkers kennen!

Historisch documentatiecentrum

biblio

Het Historisch documentatiecentrum heeft een uitgebreide cultuurhistorische foto-, kranten- en boekencollectie van Heerenveen en omstreken.

Achtergrond