Mogen wij Gonny Hornstra-Nagelhout even aan u voorstellen..?

Gepubliceerd op 28 mei 2015
Mogen wij Gonny Hornstra-Nagelhout even aan u voorstellen..?

“Zijn de rode lakschoenen met sleehak, maat 40 nog aanwezig?” Gonny kijkt er niet van op als ze de telefoon in het museum opneemt en deze vraag hoort. Regelmatig krijgt ze vragen die bedoeld zijn voor schoenenwinkel Van Haren.

Gonny is werkzaam als coördinator vrijwilliger, ze is het aanspreekpunt voor de vrijwilligers en verantwoordelijk voor het maken van roosters en informatieverstrekking. “Ik probeer de verbondenheid te zoeken tussen het museum en de vrijwilligers en ons daar over en weer voor in te zetten,” legt Gonny uit.

Gonny werkte als baliemedewerker bij Stadhuis Sloten welke samenwerkte met het museum. Zodanig kreeg ze een gecombineerde baliefunctie bij beide organisaties. Nu beide musea gescheiden zijn, wordt de balie van het museum door vrijwilligers beheerd en is Gonny doorgestroomd in het museum.

Het topstuk van Gonny is de Grensleeuw, één van de oudste objecten uit het museum. Deze leeuw stond aan de waterkant van de Heerensloot als symbool voor het punt waar de drie grietenijen elkaar ontmoeten. “De leeuw heeft jaren lang gekampeerd in het steegje tussen het museumpand en depothuisje” vertelt Peter. Enkele jaren geleden is de verwaarloosde leeuw gered van de ondergang en nu heeft hij een prominente plek in het museum.

Nu te zien: Krikke en Krikke, een schildersfamilie uit Heerenveen

Nu te zien: Krikke en Krikke, een schildersfamilie uit Heerenveen

Tot de collectie van Museum Heerenveen behoort al jaren een groot aantal schilderijen en tekeningen van Klaas Krikke (1847-1923) en zijn zoon Wigle Krikke (1886-1968). Beiden waren enthousiaste amateu... Lees meer

Pronkkeamer April: Matthijs Huitema

Pronkkeamer April: Matthijs Huitema

Van huis uit is Matthijs Huitema huisschilder. De stap naar kunstschilder is daarom voor hem niet zo groot. Vroeger was dat inherent aan het vak. Een huisschilder was al bijna kunstschilder. De opleid... Lees meer

25 april 2018: Amersfoort

25 april 2018: Amersfoort

Op 25 april 2018 vertrekken we vanuit Heerenveen richting Amersfoort voor een dagje kunst, cultuur en historie. De kosten voor deze dag zijn EUR 68,00 (all-in). Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Pronkkeamer

Pronkkeamer

Elke maand een nieuwe verrassing in de Pronkkeamer van Heerenveen. Loop gerust even binnen, gratis entree!

Weblog

Weblogcompilatie

Neem een kijkje achter de schermen bij het museum en leer onze medewerkers kennen!

Historisch documentatiecentrum

biblio

Het Historisch documentatiecentrum heeft een uitgebreide cultuurhistorische foto-, kranten- en boekencollectie van Heerenveen en omstreken.

Achtergrond