Mogen wij Margo Zarks even aan u voorstellen..?

Gepubliceerd op 28 mei 2015
Mogen wij Margo Zarks even aan u voorstellen..?

Elke ochtend rond vijf uur op het station in Heerenveen, om in Amsterdam als ouderenverzorgster te werken. Dat is wat Margo Zarks vijf jaar lang deed voor zij interieurverzorgster was bij Museum Heerenveen.

Eerder toen Margo in Suriname, haar geboorteland, woonde, werkte ze eveneens als ouderenverzorgster in Suriname. Daar gaat het er tamelijk anders aan toe dan in Nederland. Naast ouderen verzorgen deed ze keukenwerkzaamheden en andere werkzaamheden buiten haar vakgebied.

Margo verzorgt intussen al vijftien jaar elke dag het interieur van het museum. Na alle voorbijgaande jaren voelt ze zich op haar gemakt binnen het museum en vindt ze vooral de collega’s erg aardig. ‘Vroeger had ik geen ambitie in musea, nu ik er werk begint het mij steeds meer te boeien,’ vertelt Margo bescheiden.

Topstuk
Margo vindt de objecten in archeologiekast, waar ook Gonny haar topstuk de Grensleeuw in staat, erg mooi. Eenmaal op Pake’s Zolder aangekomen, geeft ze toch de voorkeur aan de voorstelling waarbij paspoppen traditionele kleding dragen, met daarachter het bord van het geschilderde beeldverhaal van de bloedige moord in Knollenburg.

Nu te zien: Krikke en Krikke, een schildersfamilie uit Heerenveen

Nu te zien: Krikke en Krikke, een schildersfamilie uit Heerenveen

Tot de collectie van Museum Heerenveen behoort al jaren een groot aantal schilderijen en tekeningen van Klaas Krikke (1847-1923) en zijn zoon Wigle Krikke (1886-1968). Beiden waren enthousiaste amateu... Lees meer

Pronkkeamer April: Matthijs Huitema

Pronkkeamer April: Matthijs Huitema

Van huis uit is Matthijs Huitema huisschilder. De stap naar kunstschilder is daarom voor hem niet zo groot. Vroeger was dat inherent aan het vak. Een huisschilder was al bijna kunstschilder. De opleid... Lees meer

25 april 2018: Amersfoort

25 april 2018: Amersfoort

Op 25 april 2018 vertrekken we vanuit Heerenveen richting Amersfoort voor een dagje kunst, cultuur en historie. De kosten voor deze dag zijn EUR 68,00 (all-in). Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Pronkkeamer

Pronkkeamer

Elke maand een nieuwe verrassing in de Pronkkeamer van Heerenveen. Loop gerust even binnen, gratis entree!

Weblog

Weblogcompilatie

Neem een kijkje achter de schermen bij het museum en leer onze medewerkers kennen!

Historisch documentatiecentrum

biblio

Het Historisch documentatiecentrum heeft een uitgebreide cultuurhistorische foto-, kranten- en boekencollectie van Heerenveen en omstreken.

Achtergrond