Mogen wij Jitse van Riezen even aan u voorstellen?

Gepubliceerd op 28 mei 2015
Mogen wij Jitse van Riezen even aan u voorstellen?

“De jongen achter de balie is wel leuk, groetjes beppe,” misschien heeft u deze reactie ook gelezen in het gastenboek. Wie is die jongen achter de balie eigenlijk?

Jitse en de maquette
Deze week stellen wij hem aan u voor: Jitse van Riezen. Jitse is baliemedewerker. Hij werkt inmiddels anderhalf jaar in het museum. Hij is de eerste persoon die bezoekers zien, hij ziet het daarom als zijn verantwoordelijkheid dat de bezoekers zich thuis zullen voelen in het museum.

Wat de museumobjecten betreft heeft hij niet echt een favoriet topstuk. “Die buste van Ferdinand Domela Nieuwenhuis viel mij wel op,” concludeert hij, “weet je welke ik bedoel?” Jitse loopt mee door het museum om de buste op te zoeken. Na even te hebben rondgestruind in de Domela Nieuwenhuis-zaal en een blik te hebben geworpen in de studeerkamer van Domela Nieuwenhuis, ziet hij de buste nog niet staan.

Zou de buste er nog zijn? Naast de buste, vindt Jitse de maquette leuk. Deze is er in ieder geval wel, en, goed vindbaar: om de maquette kan je bovendien niet heen als je door het museum loopt.
Dus, hierbij willen wij aan u voorstellen, Jitse, niet met de buste van Domela Nieuwenhuis maar met de maquette.

Nu te zien: Krikke en Krikke, een schildersfamilie uit Heerenveen

Nu te zien: Krikke en Krikke, een schildersfamilie uit Heerenveen

Tot de collectie van Museum Heerenveen behoort al jaren een groot aantal schilderijen en tekeningen van Klaas Krikke (1847-1923) en zijn zoon Wigle Krikke (1886-1968). Beiden waren enthousiaste amateu... Lees meer

Pronkkeamer April: Matthijs Huitema

Pronkkeamer April: Matthijs Huitema

Van huis uit is Matthijs Huitema huisschilder. De stap naar kunstschilder is daarom voor hem niet zo groot. Vroeger was dat inherent aan het vak. Een huisschilder was al bijna kunstschilder. De opleid... Lees meer

25 april 2018: Amersfoort

25 april 2018: Amersfoort

Op 25 april 2018 vertrekken we vanuit Heerenveen richting Amersfoort voor een dagje kunst, cultuur en historie. De kosten voor deze dag zijn EUR 68,00 (all-in). Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Pronkkeamer

Pronkkeamer

Elke maand een nieuwe verrassing in de Pronkkeamer van Heerenveen. Loop gerust even binnen, gratis entree!

Weblog

Weblogcompilatie

Neem een kijkje achter de schermen bij het museum en leer onze medewerkers kennen!

Historisch documentatiecentrum

biblio

Het Historisch documentatiecentrum heeft een uitgebreide cultuurhistorische foto-, kranten- en boekencollectie van Heerenveen en omstreken.

Achtergrond