Help pake en beppe de vakantie door!

Gepubliceerd op 6 februari 2018
Help pake en beppe de vakantie door!

We zijn weer volop bezig met de voorbereidingen van ‘Help pake en beppe de vakantie door!' Het thema van dit jaar is ‘Typisch Fries’. Wat maakt Fryslân bijzonder? Waarom zijn wij Friezen zo trots, maar ook koppig en standvastig? Wat heeft ons gevormd en vooral wat is de Friese taal? We blijven met dit thema dicht bij onze eigen taal, cultuur en erfgoed. De activiteitenweek vindt plaats in de voorjaarsvakantie, van dinsdag 27 februari tot en met vrijdag 2 maart 2018. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar krijgen gratis toegang op vertoon van een pake of beppe (of andere volwassene). U bent van harte welkom!

Activiteiten

1. Op zoek naar het DNA van Heerenveen?
Deze activiteit is leuk en leerzaam. Wat weet jij over de geschiedenis van Heerenveen? Je ontdekt wat Heerenveen tot Heerenveen heeft gemaakt. De eerste bewoners, de grensleeuw, Domela en beeldende kunst, er komt van alles voorbij. Ga ook op zoek naar de Heerenveense helden van vroeger. Wie zijn jouw Heerenveense helden? Waarom zijn het helden en hoe herken je ze? Kortom, hoe ziet het Heerenveense DNA er volgens jou uit? Welke objecten en welke helden mogen er echt niet ontbreken. Kom het ook ontdekken.
2. Ontwerpen
Maak samen met pake en beppe je eigen Friese eierwarmer. Natuurlijk mag je de eierwarmer mee naar huis nemen. Voor de allerkleinsten zijn er vrolijke Friese kleurplaten.

Pake en beppe week

Tijdens vakanties logeren kinderen vaak bij hun grootouders of willen de grootouders een leuk dagje uit met hun kleinkinderen. Voor de pakes en beppes kan het soms moeilijk zijn iets leuks te bedenken om samen met de kleinkinderen te doen. De Friese musea bieden de uitkomst met ‘Help Pake & Beppe de vakantie door’. Tijdens de voorjaarsvakantie kun je meedoen aan de activiteiten voor jong en oud, die je op een boeiende wijze in contact brengen met het cultureel erfgoed in Friesland.

PRACTISCHE INFORMATIE

Datum: 27 februari t/m vrijdag 2 maart 2018
Tijd: 11.00 - 16.00 uur
Kosten: Gratis op vertoon van een geldig entreebewijs

Februari in de pronkkeamer: Expositie Jannie Hoekstra-Haringa

Februari in de pronkkeamer: Expositie Jannie Hoekstra-Haringa

De gehele maand februari is er in de gratis toegankelijke Pronkkeamer van het Museum Heerenveen een expositie van schilderijen en natuurfoto's van Jannie Hoekstra-Haringa uit Woudsend
... Lees meer

Help pake en beppe de vakantie door!

Help pake en beppe de vakantie door!

We zijn weer volop bezig met de voorbereidingen van ‘Help pake en beppe de vakantie door!' Het thema van dit jaar is ‘Typisch Fries’. Wat maakt Fryslân bijzonder? Waarom zijn wij Friezen zo trots... Lees meer

Weblog: Daar is Ellis weer

Weblog: Daar is Ellis weer

Hoewel, als je dit leest is ze ook al weer weg. Haar stageperiode is namelijk voorbij en de opdracht is uitgevoerd. Er was afgesproken dat ze na afloop iets zou vertellen over haar onderzoek. Het ging... Lees meer

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Pronkkeamer

Pronkkeamer

Elke maand een nieuwe verrassing in de Pronkkeamer van Heerenveen. Loop gerust even binnen, gratis entree!

Weblog

Weblogcompilatie

Neem een kijkje achter de schermen bij het museum en leer onze medewerkers kennen!

Historisch documentatiecentrum

biblio

Het Historisch documentatiecentrum heeft een uitgebreide cultuurhistorische foto-, kranten- en boekencollectie van Heerenveen en omstreken.

Achtergrond