Sterren op het doek

Gepubliceerd op 22 november 2014
Sterren op het doek

22 oktober 2014 t/m 21 november 2014
Maurice Brenkman is als kunstenaar uitgenodigd deel te nemen aan het omroep Max programma Sterren op het doek. In Sterren op het doek geven bekende Nederlanders zich over aan de doorgrondende blikken van drie kunstenaars en de prikkelende vragen van presentatrice Hanneke Groenteman. Ze mogen één van de schilderijen mee naar huis nemen en daarbij zelf kiezen welke. Welke zal het worden?
 

Maurice Brenkman maakt kleine maar persoonlijke werken. De basis voor veel van zijn werken zijn goede foto’s die hij zelf maakt. Hij schildert het liefst met olieverf op de klassieke manier, hoewel zijn denken hedendaags is. Vaak hoort hij dat zijn werk een ouderwetse uitstraling heeft, wat hij zelf trouwens prachtig vindt. Als iets ouderwets of klassiek wordt genoemd, vind hij het interessant. Zo kan een persoon of een voorwerp voor Brenkman enorm boeien als het karakter of sfeer heeft. Hij voegt eigenheid toe door te schilderen met hele penseelstreken. Daarnaast voelt hij vaak de behoefte om zijn eigen draai aan dingen te geven. Wanneer hij een oorlel of een ooghoek treffend tekent of schildert, kan hij deze momenten als succes ervaren. De door hem geschilderde onderwerpen worden letterlijk de ‘sterren op het doek’.

De uitzending is zaterdag 22 november 2014, NPO2, 21.25-22.00 uur. De speciale pre-opening is op vrijdag 21 november, een dag voor de uitzending. U kunt dan als eerste de tentoonstelling en het werk van Brenkman bezichtigen.

De tentoonstelling Sterren op het doek: Maurice Brenkman is te zien van 22 november2014 tot en met 21 december 2014.

Actueel
Doelgroepen

Vrienden van het Museum Heerenveen:

Word ook vriend

Rondleiding

ZILVERZAAL2

Haal meer uit je bezoek en vraag één van onze rondleiders mee!  

Historisch documentatie centrum

biblio

Onderzoek je geschiedenis in het Historisch documentatie centrum van Heerenveen.

Word ook Vriend

Vrienden

Steun ons museum en word Vriend en steun het verhaal van Heerenveen!

Achtergrond